Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ostalep despre vizita eșuată a lui Rogozin: Va avea de suferit toată Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariValeriu Ostalep
Valeriu Ostalep - Sputnik Moldova
Abonare
Cunoscutul politolog Valeriu Ostalep s-a referit la zădărnicirea vizitei delegației ruse în țara noastră

CHIȘINĂU, 28 iul — Sputnik. Vicepremierul rus Dmitri Rogozin se deplasa pe calea aerului spre Chișinău pentru a purta negocieri cu președintele Igor Dodon, la invitația personală a acestuia. A doua zi (29 iulie) cei doi urmau să participe împreună la manifestațiile care urmează să se desfășoare la Bender cu ocazia celei de a 25-a aniversări de la începutul misiunii de pacificare pe Nistru. Însă politicianul rus nu a mai ajuns la Chișinău.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin - Sputnik Moldova
Rusia
Rogozin, despre incidentul din spațiul aerian al României

„Este evident că în toată această istorie va avea de suferit cel mai mult Moldova și poporul său. Pentru că eu nu văd ce ar avea de pierdut în acest caz Rusia. După un asemenea pas, nu mă aștept la o încălzire a relațiilor moldo-ruse, însă nu cred că vor fi aplicate sancțiuni. Vor urma reacții verbale, declarații dure. Pericolul acestei situații este că nu vom avansa, relațiile dintre țările noastre nu se vor dezvolta în continuare", a declarat Ostalep în interviul acordat în exclusivitate pentru Sputnik Moldova.

Politologul s-a referit totodată la o posibilă reacție a Chișinăului cu privirea la vizita zădărnicită a vicepremierului rus.

„Chișinăul poate spune orice. Însă eu văd clar orientarea spre acutizarea relațiilor dintre Rusia și Moldova. Îmi este trist și dureros să urmăresc acest lucru. Pentru că vom pierde în primul rând noi, va pierde întreaga țară", a concluzionat Ostalep.

Fluxul de știri
0