Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Reacția lui Igor Dodon după ce Dmitrii Rogozin a fost declarat persona non grata

© Sputnik / Miroslav RotariВстреча Игоря Додона с журналистами
Встреча Игоря Додона с журналистами - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova a reacționat la gestul Guvernului de la Chișinău privind declararea lui Rogozin drept persona non grata

CHIȘINĂU, 2 aug — Sputnik. Președintele moldovean, Igor Dodon, consideră că declararea vicepremierului Federației Ruse Dmitri Rogozin drept persona non grata în Republica Moldova este ”un act de stupiditate politică”.

”A-l declara pe prim-vicepremierul Rusiei persona non-grata la noi e un act de mare stupiditate politică. Și e un mare deserviciu pentru Moldova și pentru moldoveni. Nu știu dacă guvernanții fac asta pe cont propriu sau, mai degrabă, sunt conduși ca niște marionete de peste Ocean. Cert este că azi ei au implicat Moldova într-un conflict diplomatic și geopolitic fără precedent în ultimul sfert de veac”, a scris președintele Dodon pe pagina sa de Facebook.

Вице-премьер РФ Д. Рогозин - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a fost declarat persona non grata în Moldova

Potrivit lui Dodon, această guvernare duce țara cu viteză maximă spre un grav accident politic și geopolitic.

”Când ne vom izbi, vom simți cu toții consecințele, pe ani înainte. Restabilirea bunelor relații cu Rusia, pentru care am pledat ca președinte, a constituit pentru zeci de mii de fermieri și muncitori o șansă să obțină locuri de muncă și venituri din export. Însă majoritatea parlamentară, guvernul și PDM fac tot posibilul pentru a zădărnici aceste perspective economice și sociale. Ei nu umblă prin țară, de aceea habar nu au care e situația fermierilor, ce se va întâmpla cu miile de tone de fructe și legume, de care în Europa nimeni nu are nevoie. Sunt compromise și negocierile cu Tiraspolul”, a subliniat Dodon.

Fluxul de știri
0