Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Codul roșu de caniculă a pus stăpânire pe Europa. În Moldova se anunță 39 grade

© AFP 2024 / Fred TanneauUna ola de calor en Francia
Una ola de calor en Francia - Sputnik Moldova
Abonare
Vineri, sâmbătă și duminică, în Republica Moldova, sunt prognozate temperaturi de 39 de grade Celsius la umbră

CHIȘINĂU, 2 aug – Sputnik. În mai multe țări din Europa a fost declarată stare de alertă din cauza temperaturilor extreme care au depășit 40 de grade Celsius. Autorităţile din mai multe state europene au decretat cod roşu de caniculă şi sfătuiesc populaţia să evite să iasă din case.

Aproape 20 de mari oraşe italiene sunt sub cod roşu de căldură, iar situaţia s-ar putea prelungi până săptămâna viitoare. Ministerul Sănătăţii din Italia a avertizat populaţia şi sfătuieşte pe toată lumea să evite activităţile în cursul zilei.

People cool down by placing their heads under running water from a fountain in Moscow. - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Un nou val de căldură se abate asupra Moldovei

Sudul Franţei este afectat de un val de căldură venit din deşertul Sahara. Ziua sunt peste 40 de grade la umbră, iar noaptea temperatura nu scade sub 30 de grade.

Arşiţa a pus stăpânire pe toată Europa Centrală, de la Marea Baltică la Marea Adriatică. Polonia, Cehia, Austria, dar şi statele din Balcanii de Vest sunt sub cod portocaliu de caniculă, cu temperaturi care vor ajunge la 38 de grade Celsius.

În Republica Moldova este valabil codul galben de caniculă pe întreg teritoriul țării. Până pe data de 6 august, temperatura maximă a aerului va atinge valori de 33 de grade și mai mult. Vineri, sâmbătă și duminică sunt prognozate și temperaturi de 39 de grade Celsius la umbră.

Fluxul de știri
0