Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De ce a fost prelungit concursul pentru șefia ANI - detalii

© Sputnik / Ilya Pitalev / Accesați arhiva multimediaПортфель чиновника. Архивное фото
Портфель чиновника. Архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
În competiția pentru șefia ANI s-au înscris în total patru candidați, trei dintre care actuali funcționari în cadrul instituției

CHIȘINĂU, 1 aug — Sputnik. Concursul pentru selectarea conducerii Autorității Naționale de Integritate (ANI) a fost prelungit cu încă 10 zile din cauza că unele dintre dosarele prezentate au fost incomplete, potrivit bizlaw.md.

Consiliul de Integritate al ANI a anunțat concursul pentru suplinirea funcțiilor de președinte și vicepreședinte ai ANI la 7 aprilie. Persoanele interesate și-au putut depune dosarele pentru concurs începând cu data de 10 aprilie.

În cadrul bilanțului făcut pe 4 mai s-a constatat că în competiție s-au înscris doar patru candidați. În consecință, Consiliul de Integritate al instituției a decis să prelungească concursul până la 15 mai, oferind astfel o șanse și altor pretendenți.

Ulterior, potrivit bizlaw.md, timp de aproape două luni au fost așteptate avizele de la Serviciul de Informații și Securitate privind implicarea candidaților în calitate de colaboratori operativi sau agenți sub acoperire ai serviciilor de informații, inclusiv informatori ai acestor servicii până în anul 1991.

Детектор лжи - Sputnik Moldova
Republica Moldova
A început testarea angajaților din Guvern, Poliție și justiție

Cei patru candidați care și-au depus dosarul sunt Anatolie Donciu, președintele în exercițiu al ANI, Victor Strătilă, vicepreședintele în exercițiu al ANI, Lilian Chișca, șeful Direcției control venituri şi proprietăți de la ANI, și membrul CSM Teodor Cârnaț.

Dintre aceștia, doar Victor Strătilă a depus dosarul în formula cerută. Ceilalți trei nu au semnat anexa la formularul declarației de integritate.

Astfel, membrii CI au decis să prelungească concursul cu încă 10 zile, pentru ca cei trei candidați să poată înlătura lacunele, iar alte persoane interesate să poată depune dosarele.

În cazul în care se vor înscrie și alte persoane, procesul ar putea dura mai mult, ținând cont că de această dată SIS a prezentat avizele cu o întârziere de aproape două luni, potrivit sursei.

Fluxul de știri
0