Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

A început testarea angajaților din Guvern, Poliție și justiție

© Sputnik / Сергей Пятаков / Accesați arhiva multimediaДетектор лжи
Детектор лжи - Sputnik Moldova
Abonare
Anul acesta, numărul cazierelor de integritate, eliberate de Centrul Național Anticorupție (CNA), a crescut semnificativ

CHIȘINĂU, 21 feb – Sputnik. Aproximativ 500 de caziere de integritate au fost solicitate de la începutul anului curent, iar printre solicitanţi sunt Curtea Supremă de Justiţie, Consiliul Superior al Magistraturii, ministerele Afacerilor Interne, Justiţiei, Sănătăţii, Inspectoratul General al Poliţiei, Departamentul Instituţiilor Penitenciare, dar şi alte autorităţi publice.

Vladimir Cebotari Владимир Чеботарь - Sputnik Moldova
Societate
Funcţionarii de stat riscă pedepse şi confiscări, pentru lipsă de integritate

Potrivit Regulamentului cu privire la ţinerea şi utilizarea cazierului privind integritatea profesională, cazierul atestă existenţa sau lipsa în baza de date cu privire la rezultatele testelor de integritate a unor menţiuni privind agentul public. Astfel, un certificat de cazier conţine: numele şi prenumele agentului public, data naşterii şi numărul de identificare; informaţii despre testarea integrităţii profesionale a persoanei; rezultatul pozitiv sau negativ al testului, precum şi data, ştampila şi semnătura coordonatorului activităţii de testare.

Cazierul de integritate nu conţine alte informaţii cum ar fi dosarele penale pornite pe numele agenţilor publici, sancţiunile disciplinare sau contravenţionale aplicate persoanei. CNA menţionează în cazierul de integritate doar informaţia privind rezultatul pozitiv sau negativ al testului de integritate, în cazul în care agentul public a fost supus acestuia.

CNA eliberează certificatele de cazier privind integritatea profesională începând cu 9 februarie 2015.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0