Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

La Parlament a fost luată o decizie dureroasă pentru buzunarul lui Ghimpu

© Sputnik / Miroslav RotariMihai Ghimpu
Mihai Ghimpu - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a fost sancționat dur de Direcția generală documentare a Secretariatului Parlamentului Republicii Moldova

CHIȘINĂU, 1 iul — Sputnik. Mihai Ghimpu a fost pedepsit pecuniar pentru faptul că lipsește de mai bine de o lună de la ședințele plenare ale Parlamentului.

După reținerea nepotului său Dorin Chirtoacă, suspendat recent din funcția de primar general al Capitalei, Ghimpu nu a mai călcat pragul sălii de ședințe a Legislativului. Portalul deschide.md menționează că liderul PL a fost pedepsit, acestuia fiindu-i tăiat 50 la sută din salariul de deputat, precum și alte indemnizații pe care ar fi urmat să le primească în iunie.

Дорин Киртоакэ - Sputnik Moldova
Politică
Ghimpu a divulgat rolul motanului Șura în cazul penal al lui Chirtoacă

Sursa citată a precizat că angajații secretariatului Parlamentului au confirmat această informație.

Chirtoacă a fost reţinut de procurorii Anticorupţie şi CNA în seara zilei de 25 mai, în cadrul dosarului parcărilor cu plată. Edilul-șef este bănuit de trafic de influenţă. Organul de urmărire penală a constatat că primarul i-ar fi dat indicaţii adjunctului său, Nistor Grozavu, să semneze contractul cu firma EME Parkleitsystem GmbH fără avizul Consiliului Municipal Chișinău (CMC).

Procurorii au constatat că această companie a devenit câştigătoare în urma unor acţiuni concertate între responsabili din Primăria Capitalei, agenţi economici şi omul de afaceri care gestiona din umbră firma EME Parkleitsystem GmbH.

Potrivit mărturiilor oferite în cadrul anchetei, 26 la sută din veniturile companiei constituiau acea mulţumire pentru semnarea contractului de parteneriat public privat între companie şi Primăria Capitalei, dintre care 13 procente îi reveneau primarului şi alte 13 la sută şefului Direcţiei transport public şi căi de comunicaţie, Igor Gamrețchi.

Dacă va fi găsit vinovat, primarul Chirtoacă riscă închisoare de la 3 la 7 ani.

Fluxul de știri
0