Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ghimpu a divulgat rolul motanului Șura în cazul penal al lui Chirtoacă

© Sputnik / Miroslav RotariДорин Киртоакэ
Дорин Киртоакэ - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul Partidului Liberal din Moldova, Mihai Ghimpu, a declarat acum câteva minute la o conferință de presă că primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, este acuzat neîntemeiat, iar principala probă în acest dosar ar fi un motan pe nume Șura.

CHIȘINĂU, 19 iul — Sputnik. Potrivit lui Ghimpu, șeful Direcției Transport Public, Igor Gamrețchi, are o soră în Germania, pe care acesta ar fi înregistrat o firmă ce a participat la licitația trucată legată de proiectul parcărilor cu plată din Chișinău.

Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Politică
Chirtoacă a început să vorbească: iată ultima lui declarație neașteptată

Dar ceea ce a relatat mai departe Mihai Ghimpu este incredibil. Care va să zică, sora lui Gamrețchi, care trăiește în Germania, are un motan pe care l-a numit Șura. Cândva, în circumstanțe pe care Ghimpu nu le-a explicat clar, Chirtoacă s-a fotografiat cu motanul Șura.

Anume fotografia cu Chirtoacă și motanul Șura ar fi servit, potrivit lui Ghimpu, drept principala probă în baza căreia Chirtoacă a ajuns să fie reținut, arestat și cercetat penal.

„Reiese că motanul va fi martorul, care va da depoziții la judecată”, a declarat la un moment dat Ghimpu.

Toate celelalte probe pe care le-au acumulat procurorii, potrivit lui Ghimpu, nu au cum să dovedească vinovăția lui Chirtoacă.

Fluxul de știri
0