Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Chișinăul rămâne fără microbuze. Începe retragerea acestora de pe linie

© Sputnik / Rodion ProcaTransport
Transport - Sputnik Moldova
Abonare
Decizia de a anula unele rute municipale de microbuze a fost luată din motivul ”eficientizării serviciilor de transportare a călătorilor și sporire a securității circulației rutiere”

CHIȘINĂU, 31 iul – Sputnik. Microbuzul care circulă pe linia 193 din Chișinău va fi anulat începând cu ziua de marți, 1 august. O dispoziție în acest sens a fost semnată de viceprimarul Capitalei, Nistor Grozavu.

Conform aceleiași decizii, unitățile de transport care au activat pe itinerarul 193 se vor transfera pe liniile de maxi-taxi 125 și 126.

Astfel, itinerarul pe care vor circula microbuzele cu numărul 125 și 126 se va modifica. Ruta 125 va fi prelungită de pe strada Testemițeanu pe străzile Grenoble, Costiujeni și Valea Apelor.

Itinerarul rutei 126 se modifică în raza satului Dumbrava de pe strada str. Durlești pe Drumul Viilor, str. Prieteniei până la strada Ioan Botezătorul.

transport microbuse masini транспорт микроавтобусы машины - Sputnik Moldova
Societate
Peste 70% din microbuzele care transportă pasageri vor fi scoase din circulație

Decizia de a anula microbuzul de pe linia 193 a fost luată din motivul ”eficientizării serviciilor de transportare a călătorilor și sporire a securității circulației rutiere”.

Strategia managementului transportului public în municipiul Chișinău prevede ca, treptat, pe cele mai importante linii de transport public din Capitală să circule unități de transport de capacitate mare.

”Aceasta înseamnă că acolo unde sunt linii de troleibuz, vor circula troleibuzele. În suburbii, la distanțe mari – autobuzele. De asemenea, în Chișinău autobuzele vor circula pe itinerarele unde este complicată deplasarea troleibuzelor”, a declarat viceprimarul Nistor Grozavu.

”Microbuzele rămân în această schemă, dar vor fi utilizate ca transport de acumulare pentru zonele cu un trafic redus. Adică, într-o zonă cu case de locuit individuale, vine microbuzul, ia pasagerii și îi duce până la prima stație a transportului cu capacitate mare”, a explicat viceprimarul.

Fluxul de știri
0