Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rogozin face dezvăluiri: cine a interzis ca aeronava S7 să survoleze România

© Sputnik / Георгий Зимарев / Accesați arhiva multimediaСамолет авиакомпании S7, архивное фото
Самолет авиакомпании S7, архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Sâmbătă seara, vicepremierul rus Dmitri Rogozin şi-a prezentat propria versiune privind incidentul în care a fost implicată aeronava companiei S7, care nu a fost lăsat să survoleze spaţiul aerian al României

CHIŞINĂU, 29 iul — Sputnik. Vicepremierul Federaţiei Ruse, Dmitri Rogozin a calificat interdicţia ca avionul în care se afla să survoleze spaţiul aerian al României drept o provocare deliberată. Oficialul a făcut declaraţii în acest sens sâmbătă seara, la postul de televiziune „Rossia 24".

Рогозин: проблемы Днестра взяты под контроль Россией - Sputnik Moldova
Rusia
Rogozin vrea „contramăsuri dure" împotriva României şi Moldovei

Amintim că, vineri, 28 iulie, autoritățile de la București au interzis pătrunderea în spațiul aerian românesc a aeronavei de pasageri la bordul căreia se afla vicepremierul rus Dmitri Rogozin, care este și reprezentantul special al președintelui rus în regiunea transnistreană, pe motivul că acesta are interdicţie de zbor în spaţiul Uniunii Europene. În avionul companiei S7, care efectua zborul Moscova-Chișinău, se aflau 165 de persoane, inclusiv 11 copii. Aeronava a fost nevoită să aterizeze la Minsk. Ulterior, Rogozin a revenit la Moscova.

„Consider că aici sunt implicate mai multe părţi… Este vorba în primul rând de grupul mafiot care se află în spatele guvernării din Moldova şi care este conştientă de faptul că are acum probleme cu legea — pentru ei era important să fie de aceeaşi parte a baricadei cu Occidentul. Anume aceştia au pus la cale provocările împotriva artiştilor noştri, pacificatorilor", a declarat Rogozin la „Rossia 24".

„Pe de altă parte este România, care a devenit acum în mod evident o marionetă a SUA şi care, contrar simţului realităţii şi intereselor sale de securitate, a amplasat pe teritoriul său sistemul de apărare antirachetă", a mai adăugat vicepremierul rus.

Rogozin a mai precizat că traseul zborului său în Transnistria a fost coordonat în totalitate cu autorităţile din Republica Moldova.

Fluxul de știri
0