Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rogozin vrea „contramăsuri dure" împotriva României şi Moldovei

Abonare
Oficialul rus a comentat dur incidentul care a avut loc în spaţiul aerian al României, după ce autorităţile române au întors cursa cu care urma să ajungă la Chişinău

CHIŞINĂU, 29 iul — Sputnik. Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a cerut să fie luate contramăsuri aspre împotriva Chişinăului şi Bucureştiului, după ce România nu a permis ca avionul în care se afla aceasta să survoleze spaţiul său aerian.

Rogozin a postat un mesaj dur pe pagina sa de facebook, explicând că tonalitatea acestuia prin emoţiile pe care le-a trăit în contextul a ceea ce li sa-a întâmplat pasagerilor cursei respective.

„Majoritatea se întorceau acasă. Am zburat întotdeauna în Moldova cu curse regulate ale companiilor ruse. Ieşirea reprobabilă a românilor şi Guvernului moldovean necesită o analiză minuţioasă şi contramăsuri drastice, calculate cu precizie", a scris oficialul

Vineri, autoritățile de la București au interzis pătrunderea în spațiul aerian românesc a aeronavei de pasageri la bordul căreia se afla vicepremierul rus Dmitri Rogozin, care este și reprezentantul special al președintelui rus în regiunea transnistreană. În avionul companiei S7, care efectua zborul Moscova-Chișinău, se aflau 165 de persoane, inclusiv 11 copii.

Avionul a fost nevoit să aterizeze pe un aerodrom de rezervă din Minsk.

Fluxul de știri
0