Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

„Yandex.Taxi” și amenzile luate la Chișinău: În realitate totul putea fi altfel

© Sputnik / Miroslav RotariЯндекс такси
Яндекс такси - Sputnik Moldova
Abonare
„Yandex.Taxi” și amenzile luate la Chișinău: în realitate totul putea fi altfel, dacă poliția ar fi clarificat situația, susține reprezentantul companiei.

CHIȘINĂU, 29 iul — Sputnik. În Moldova nu există nicio lege care să reglementeze transportul de pasageri și bagaje cu taxiul, i-a comunicat corespondentului agenției Sputnik directorul pentru comunicare și relații cu publicul al companiei „Yandex.Taxi", Vladimir Isaev, comentând informația apărută în presă cu privire la încălcările comise de conducătorii auto ai acestei firme.

„Unele chestiuni generale se conțin într-un șir de legi și acte normative ale Republicii Moldova, inclusiv în Codul Transportului Auto și Regulamentul Transporturilor Auto de Călători și Bagaje.  Conform articolului 9 din acest Regulament, transporturile în regim de  taxi reprezintă operațiuni de transport efectuate contra plată în folos public cu autoturisme special amenajate", a menționat Isaev.

Яндекс.Такси - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Yandex.Taxi a ajuns la Chişinău. Cât costă călătoria

Potrivit acestuia, toate cele trei mașini, ale căror conducători auto au fost amendați, nu efectuau asemenea operațiuni contra plată.

„Acestea sunt automobile clasa premium, purtând simbolul firmei noastre în cadrul acțiunii de promovare cu ocazia lansării la Chișinău. Totodată, mașinile parcurilor de taxiuri partenere care, într-adevăr, efectuează transporturi în regim de taxi, adică oferă servicii contra plată, îndeplinind comenzile utilizatorilor Yandex, sunt au toate actele și sunt dotate cu echipamentul necesar și sunt verificate de organele respective. Conducătorii auto care lucrează în parcurile de taxiuri au trecut instructajul", a spus Isaev, adăugând că nici compania pe care o reprezintă, nici partenerii acesteia nu se consideră violatori ai legilor Republicii Moldova.

Însă ei au decis să scoată de pe mașinile „de reclamă" toate simbolurile serviciului, odată ce ele trezesc nedumeriri pentru instituțiile de control. În cel mai apropiat timp, aceste automobile nu vor mai răspunde la comenzile clienților „Yandex.Taxi" în Chișinău.

Fluxul de știri
0