Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Spațiul aerian al Rusiei ar putea fi închis pentru avioanele din România

© Sputnik / Eugene Odinokov / Accesați arhiva multimediaПилотажная группа из Латвии Baltic Bees ("Балтийские Пчёлы") на учебно-тренировочных самолётах L-39 на Международном авиационно-космическом салоне МАКС-2017 в Жуковском
Пилотажная группа из Латвии Baltic Bees (Балтийские Пчёлы) на учебно-тренировочных самолётах L-39 на Международном авиационно-космическом салоне МАКС-2017 в Жуковском - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un deputat a propus în Duma de Stat ca spațiul aerian al Rusiei să fie închis pentru aeronavele românești până când Bucureștiul va veni cu explicații privind incidentul de vineri

BUCUREȘTI, 29 iul —Sputnik. Deputatul rus Oleg Nilov a propus ca Federația Rusă să nu mai permită accesul în spațiul său aerian pentru avioanele companiilor din România, transmite TV Zvezda.

Propunerea vine ca o reacţie la incidentul care s-a produs vineri, 28 iulie, când un avion al companiei aeriene S7 care zbura de la Moscova spre Chișinău a fost nevoit să facă cale întoarsă de la granița ungaro-română, după ce nu i s-a permis să survoleze spațiul aerian al României.

Adrian Țuțuianu - Sputnik Moldova
Ministrul român al Apărării, reacţie la acuzaţiile lui Rogozin

La bordul acestei curse de linie se aflau 165 de pasageri, inclusiv o delegație a guvernului rus în frunte cu vicepremierul Dmitri Rogozin.

Deputatul rus consideră că, drept răspuns la această acțiune neprietenoasă din partea autorităților române, ar trebui să fie închis spațiul aerian pentru avioanele companiilor românești și să fie chemat ambasadorul României la Moscova ca să dea explicațiile de rigoare pentru elucidarea cazului.

Anterior, presa rusă a scris că Rusia i-a cerut deja ambasadorului român la Moscova mai multe explicații în ceea ce privește cauzele care au determinat autoritățile române să recurgă la un asemenea gest. Reprezentanții Ministerului de Externe al Rusiei a calificat incidentul drept "un gest antirusesc grosolan, la limita huliganismului internaţional".

În urma acestui incident, Ministerul de Externe al Rusiei i-a adresat un protest însărcinatului cu afaceri al României la Moscova, Viorel Cojocaru.

Fluxul de știri
0