Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum a comentat Krasnoselski lipsa lui Dodon la jubileul misiunii de pacificare

© Sputnik / Мирослав РотарьПредседатель Верховного Совета Приднестровской Молдавской Республики Вадим Красносельский
Председатель Верховного Совета Приднестровской Молдавской Республики Вадим Красносельский - Sputnik Moldova
Abonare
Literul de la Tiraspol a comentat situaţia iscată în jurul aniversării a 25-a de la desfăşurarea operaţiunii de menţinere a păcii şi lipsa lui Igor Dodon la respectivele solemnităţi

TIRASPOL, 29 iul — Sputnik, Irina Leahova. Autorităţile moldovene au distrus formatul acţiunilor de sărbătoare, Igor Dodon nu avea pe cine să reprezinte la aceste manifestaţii aniversare, a declarat liderul transnistrean Vadim Krasnoselski, comentând lipsa şefului statului.

„Formatul urma să fie trilateral, însă acesta a fost distrus din motive cunoscute. Totodată, partea moldavă a anunţat aseară că, nici pacificatorii, nici reprezentanţii CUC din partea Moldovei nu vor participa la aceste acţiuni. Şi dacă ar fi venit aici preşedintele Dodon, pe cine ar fi reprezentat?", a spus Krasnoselski.

Totodată, liderul de la Tiraspol a subliniat că nu s-a eschivat niciodată de la procesul de negocieri. El a precizat că este gata oricând să se întâlnească cu Igor Dodon, poate chiar în luna septembrie, pentru că au ce discuta.

Правительство РМ Guvernul Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Guvernul, despre aniversarea a 25-a de la încetarea ostilităţilor de pe Nistru

Şeful statului a anunţat aseară că nu va participa sâmbătă la evenimentele de la Tighina/Bender.

Dodon a precizat că se va întâlni cu Krasnoselski mai târziu, separat, pentru a continua discuțiile privind apropierea dintre cele două maluri ale Nistrului.

Amintim că pe data de 17 iulie un grup de artiști ruși a aterizat la Chișinău pentru a merge în regiunea transnistreană într-o misiune de binefacere. Artiștii însă au fost opriți de Poliția de Frontieră. Vineri, 27 iulie, autoritățile de la București au interzis pătrunderea în spațiul aerian românesc a aeronavei de pasageri la bordul căreia se afla vicepremierul rus Dmitri Rogozin, care este și reprezentantul special al președintelui rus în regiunea transnistrean.

Fluxul de știri
0