Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum își testa angajatele patronul unui salon de masaj erotic

© AFP 2024 / ANP / Jeroen JumeletProstitution
Prostitution - Sputnik Moldova
Abonare
Un salon de masaj erotic funcționa clandestin chiar în centrul Iașului, iar minorele angajate aici, inclusiv din Republica Moldova, erau obligate de fapt să practice prostituția - patronul le "testa" personal înainte de a le pune la treabă

CHIȘINĂU, 28 iul — Sputnik. Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Iași au efectuat joi mai multe percheziții în raza municipiului, inclusiv la un salon de masaj erotic.

Salonul a funcționat în zona centrală a municipiului Iași din 2016. Administratorii, soț și soție, foloseau salonul de masaj în calitate de paravan pentru prestarea serviciilor sexuale. Potrivit procurorilor, cinci persoane vătămate, inclusiv minore, cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani, au fost exploatate sexual, acestea fiind determinate să întrețină raporturi sexuale contra cost cu clienții salonului.

Prostituate în hoteluri şi restaurante de lux din Chişinău - Sputnik Moldova
Societate
După ce le-au privit cu atenție, polițiștii au confirmat: sunt intime și erotice

Tinerele erau recrutate de către suspect din diverse medii sociale, cu precădere din familii dezorganizate, din mediul rural și urban, cu o situație financiară precară. Înainte de a fi angajate la salon, tinerele susțineau un,,test', în sensul că suspectul profita de naivitatea acestora, determinându-le să întrețină cu el raporturi sexuale.

Bărbatul avea o tactică aparte de recrutare a victimelor, utilizând mai multe tertipuri, respectiv le promitea tinerelor câștiguri mari de bani (200 euro/lună), cazare în municipiul Iași pentru cele din mediul rural, posibilitatea de a beneficia de tehnici de înfrumusețare, inclusiv operații estetice sau aplica metoda 'lover boy', adică făcându-le să se îndrăgostească de el pentru ca acestea să devină mai ușor de manipulat.

"Modul de recrutare se realiza prin anunțuri în presă, inclusiv printr-o aplicație de anunțuri online, tinerele fiind recrutate atât din România, cât și din Republica Moldova", comunică DIICOT.

După recrutarea de către suspect, persoanele vătămate erau plasate soției sale care se ocupa de angajare, instruire, programarea clienților, remunerarea tinerelor. Pe unele dintre ele, suspecta le transporta la/de la salon la locuință, altora le asigura cazare chiar în incinta salonului sau în apartamente închiriate în zona centrală a orașului. Dacă inițial tinerele erau induse în eroare că vor executa doar masaj erotic, în final acestea ajungeau să întrețină raporturi sexuale cu clienții.

Sex slavery - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova: Minore implicate în prostituția on-line

De asemenea, unele dintre victime, după ce activau o perioadă în incinta salonului de masaj, ajungeau în final să practice prostituția în apartamente închiriate și puse la dispoziția lor de către suspecți.

Procurorii au constatat în urma cercetărilor că activitatea salonului datează din cursul anului 2001, iar de atunci și până în prezent suspecții au exploatat mai multe tinere, obținând din activitatea prestată de către acestea sume importante de bani din care au dezvoltat afaceri imobiliare și au achiziționat mai multe bunuri mobile și imobile.

În cadrul perchezițiilor au fost găsite mai multe sume de bani, droguri de risc, țigări de contrabandă iar într-o locație închiriată de către suspecți pentru practicarea prostituției, a fost identificată o minoră.

Fluxul de știri
0