Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rogozin, despre incidentul din spațiul aerian al României

© Sputnik / Мирослав РотарьVicepremierul rus Dmitri Rogozin
Vicepremierul rus Dmitri Rogozin - Sputnik Moldova
Abonare
Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a menționat că „azi dimineață, Dodon a coordonat cu ambasadorul Rusiei la Chișinău, Farit Muhametșin, toate detaliile vizitei”.

CHIȘINĂU, 28, iul — Sputnik. Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a calificat decizia autorităților române de a interzice survolarea spațiului aerian al acestei țări de către aeronava în care se afla delegația din Federația Rusă, care se îndrepta la Chișinău ca să negocieze cu președintele Republicii Moldovei, Igor Dodon, drept „un demers în adresa președintelui moldovean", transmite RIA Novosti.

Vicepremierul rus a subliniat în special că „azi dimineață, Dodon a coordonat cu ambasadorul Rusiei, Farit Muhametșin, toate detaliile vizitei".

„În fond, acesta este și un demers în adresa președintelui moldovean", a spus Rogozin.

El a subliniat că „autoritățile române, returnând aeronava S7, au pus în pericol viața pasagerilor — femei și copii".

Vicepremierul Rusiei a promis că nu va lăsa fără răspuns acțiunile autorităților române care au interzis aeronavei de pasageri a Federației Ruse să survoleze spațiului aerian al României.

Rogozin zbura spre Chișinău pentru a purta negocieri cu președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, la invitația personală a acestuia. A doua zi (29 iulie) cei doi urmau să participe împreună la manifestațiile care urmează să se desfășoare la Bender cu ocazia aniversării a 25-a a instalării forțelor de menținere a păcii la Nistru.

Fluxul de știri
0