Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moscova i-a transmis Bucureștiului o notă de protest

© Sputnik / Виктор Толочко / Accesați arhiva multimediaЗдание Министерства иностранных дел РФ
Здание Министерства иностранных дел РФ - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul rus de externe a subliniat că Bucureștiul a pus în pericol prin acțiunile sale "securitatea a peste 160 de pasageri care zburau cu această cursă"

CHIȘINĂU, 28 iul — Sputnik. Ministerul de Externe al Federației Ruse a adresat un protest însărcinatului cu afaceri al României în Rusia, Cojocaru, în legătură cu decizia autorităților române de a interzice survolarea spațiului aerian al țării de către aeronava în care se afla vicepremierul rus Dmitri Rogozin, a comunicat vineri RIA Novosti, cu referire la instituția de resort.

Moscova a subliniat totodată că, prin acțiunile sale, Bucureștiul a pus în pericol "securitatea a peste 160 de pasageri care zburau cu această cursă".

Встреча Игоря Додона с журналистами - Sputnik Moldova
Politică
În avionul în care Rogozin zbura spre Chișinău erau zeci de moldoveni cu copii

"Moscova califică acest incident drept o provocare deliberată, care prejudiciază grav relațiile bilaterale", a subliniat Ministerul rus de Externe. Totodată, România a fost îndemnată "să cerceteze minuțios acest incident și să prezinte explicațiile respective părții ruse".

Vineri, autoritățile de la București au interzis pătrunderea în spațiul aerian românesc a aeronavei de pasageri la bordul căreia se afla vicepremierul rus Dmitri Rogozin, care este și reprezentantul special al președintelui rus în regiunea transnistreană. În avionul companiei S7, care efectua zborul Moscova-Chișinău, se aflau 165 de persoane, inclusiv 11 copii.

Avionul a fost nevoit să aterizeze pe un aerodrom de rezervă din Minsk.

Fluxul de știri
0