Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

În avionul în care Rogozin zbura spre Chișinău erau zeci de moldoveni cu copii

© Sputnik / Miroslav RotariВстреча Игоря Додона с журналистами
Встреча Игоря Додона с журналистами - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat presa că a discutat la telefon cu vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, care i-a relatat că în avionul întors la Moscova de autoritățile române erau zeci de cetățeni moldoveni, unii cu copii, care mergeau spre casă

CHIȘINĂU, 28 iul — Sputnik. Președintele Dodon a declarat că guvernarea de la Chișinău s-a implicat într-un joc geopolitic murdar, iar de suferit vor avea cetățenii țării.

„Voi știți că în avion — eu am vorbit cu domnul Rogozin — erau sute de moldoveni cu copii mici, veneau acasă. De ce ați făcut acest lucru? Dacă ați avut o înțelegere cu cineva, trebuia să lăsați avionul să vină la Chișinău. V-ați fi clarificat aici", a spus Dodon.

Vineri, autoritățile de la București au interzis pătrunderea în spațiul aerian românesc a aeronavei de pasageri la bordul căreia se afla vicepremierul rus Dmitri Rogozin, care este și reprezentantul special al președintelui rus în regiunea transnistreană. Informația a fost confirmată pentru Sputnik de ambasadorul rus la Chișinău, Farit Muhametșin.

După acest incident, vicepremierul Rusiei a promis că nu va lăsa fără răspuns acțiunile autorităților române, care au interzis aeronavei de pasageri a Federației Ruse să survoleze spațiului aerian al României.

Fluxul de știri
0