Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Cum a comentat Ambasada Rusiei incidentul cu cetățenii ruși opriți la Aeroport

© Sputnik / Miroslav Rotariвозложение цветов у Посольства Российской Федерации
возложение цветов у Посольства Российской Федерации - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanța diplomatică a Federației Ruse în Moldova și-a expus poziția în legătură cu interzicerea accesului unor cetățeni ruși pe teritoriul țării noastre

CHIȘINĂU, 28 iul — Sputnik. Ambasada Rusiei în Moldova a calificat acțiunile autorităților moldovene, care au închis accesul unor cetățeni ai Federației Ruse în țara noastră, drept "gest provocator", potrivit unei declarații oficiale a reprezentanței diplomatice.

Joi, un grup de artiști ruși, din care fac parte Dmitri Dunaev, Laisan Mingazova, Irina Maslova și eroul Uniunii Sovietice Vladimir Badoevici Gasoian, au aterizat la Chișinău pentru a merge în regiunea transnistreană într-o misiune de binefacere. Artiștii însă au fost opriți de Poliția de Frontieră. Ofițerii Poliției de Frontieră le-a spus că nu le permit să pătrundă în Republica Moldova dat fiind că nu au indicat care este scopul vizitei.

Directorul cancelariei Casei Imperiale Ruse, Alexandr Zakatov - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Exclusiv: Șeful cancelariei Casei Romanov, despre incidentul cu artiștii ruși

"Aceste acțiuni ale autorităților moldovene, întreprinse în ajunul vizitei vicepremierului rus Dmitri Rogozin, sunt perceput drept un gest neprietenesc și provocator, care urmărește deteriorarea relațiilor noastre bilaterale", precizează Ambasada în declarație.

Misiunea diplomatică admite că interzicerea accesului unor cetățeni ruși în Republica Moldova ar fi un pas deliberat.

"Se creează impresia că impunerea interdicției de intrare pentru grupul de cetățeni ruși este o nouă acțiune planificată de forțele politice interesate de ațâțarea dispozițiilor antirusești și înrăutățirea climatului general al relațiilor moldo-ruse", mai menționează Ambasada în comunicat.

Misiunea diplomatică a mai subliniat că, vineri, ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametșin, s-a întâlnit cu Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, care a "condamnat vehement reținerea cetățenilor ruși și a promis să întreprindă măsuri concrete".

Fluxul de știri
0