Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

CC a respins referendumul privind lărgirea împuternicirilor președintelui Dodon

© Sputnik / Miroslav RotariКонституционный суд
Конституционный суд - Sputnik Moldova
Abonare
Curtea Constituțională nu susține inițiativa organizării unui referendum în vederea acordării președintelui a dreptului de a dizolva Parlamentul și de a declanșa alegeri parlamentare anticipate.

CHIȘINĂU, 27 iul — Sputnik. Curtea Constituțională a respins inițiativa președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, formulată prin decret prezidențial, privind organizarea unui referendum consultativ, care prevede, între altele, lărgirea împuternicirilor șefului statului. Potrivit magistraților Curții, întrebările formulate de Dodon depășesc atribuțiile președintelui și nu pot fi supuse unui referendum.

Igor Dodon, prezintă raportul de activitate a 100 de zile de la investirea în funcție - Sputnik Moldova
Politică
Președintele Dodon a semnat decretul privind referendumul național

Amintim că Igor Dodon a solicitat ca electoratul să-și precizeze opinia în câteva chestiuni. Iată care sunt întrebările formulate de președinte.

Susțineți abrogarea Legii privind acoperirea miliardului furat?

Susțineți acordarea președintelui Republicii Moldova a drepturilor constituționale suplimentare privind dizolvarea Parlamentului și organizarea alegerilor parlamentare anticipate?

Susțineți reducerea numărului de deputați de la 101 la 71?

Susțineți studierea în instituțiile de învățământ a disciplinei „Istoria Moldovei"?

Fluxul de știri
0