Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Președintele Dodon a semnat decretul privind referendumul național

© Sputnik / Miroslav RotariIgor Dodon, prezintă raportul de activitate a 100 de zile de la investirea în funcție
Igor Dodon, prezintă raportul de activitate a 100 de zile de la investirea în funcție - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a ținut un briefing de presă la care a prezentat un raport privind activitatea sa în primele 100 de zile de la investirea sa în funcție

CHIȘINĂU, 28 mart — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat, în timpul unui briefing de presă, un decretul prin care a fixat pentru 24 septembrie 2017 data în care ar urma să fie desfășurat un referendum național. Dodon a spus că în cadrul acestui plebiscit, cetățenii vor fi consultați în patru chestiuni.

Игорь Додон - Sputnik Moldova
Politică
Dodon recurge la ultima soluție
  

Și anume, în prima chestiune, oamenii vor fi întrebați dacă susțin "abrogarea legii miliardului", care pune pe umerii oamenilor povara restituirii banilor furați din sistemul bancar.
Dodon a spus că o altă chestiune în care cetățenii vor fi solicitați să se pronunțe ține de acordarea a unor împuterniciri suplimentare șefului statului prin care acesta va putea dizolva Parlamentul și declanșa alegeri parlamentare anticipate.
Președintele a mai spus că va cere suportul alegătorilor și în încercarea de a reduce numărul deputaților moldoveni de la 101 la 71.
Și a patra chestiune în care cetățenii vor fi solicitați să se pronunțe ține de introducerea în instituțiile de învățământ a disciplinei Istoria Moldovei.

p>Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0