Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Autoritățile comentează interdicția de intrare în Moldova pentru artiștii ruși

© Sputnik / Miroslav RotariПервый троллейбус в аэропорт
Первый троллейбус в аэропорт - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția de Frontieră comentează refuzul de a le permite artiștilor ruși să intre pe teritoriul Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 27 iul – Sputnik. Poliția de Frontieră precizează că cetățenilor Rusiei, printre care artiști, un erou al URSS și un deputat din Duma de Stat, nu le-a fost permisă intrarea în Republica Moldova, ”pe motiv că nu au întrunit condițiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat, nejustificând scopul vizitei”.

Парламент - Sputnik Moldova
Politică
Chișinăul nu le-a permis artiștilor ruși să meargă în Transnistria

Poliția de Frontieră precizează că toate persoanele care traversează frontiera de stat sunt supuse verificărilor de frontieră, indiferent de statutul social al persoanei, categoria de vârstă, naționalitate sau sex. Conform Legii cu privire la frontiera de stat a Republicii Moldova, polițiștii de frontieră pot supune persoanele și mijloacele de transport unor controale amănunțite pentru a se asigura că aceștia întrunesc toate condițiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat.

În seara aceasta, un grup format din artiști ruși care urmau să plece într-o misiune de binefacere în regiunea transnistreană, le-a fost interzisă intrarea pe teritoriul țării noastre. 

Președintele țării, Igor Dodon, și-a exprimat dezacordul cu acțiunile responsabililor de la Poliția de Frontieră și a declarat că asemenea evenimente, pe care le consideră drept o provocare, spulberă eforturile șefului statului de a consolida relațiile moldo-ruse.

Fluxul de știri
0