Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Decizie de ultimă oră. Șefii de la Vamă vor efectua controlul vamal

© Sputnik / Мирослав РотарьТаможня
Таможня - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
A fost dispusă revizuirea fișelor de post pentru angajații cu funcții de conducere din cadrul posturilor vamale și completarea acestora cu noi atribuții.

CHIȘINĂU, 27 iul – Sputnik. Șefii posturilor vamale și adjuncții acestora vor fi obligați să efectueze controlul vamal în cazul atestării unui flux sporit în vamă. La această decizie s-a ajuns în cadrul ședinței comune a șefilor Serviciului Vamal, Poliției de Frontieră și Ministerului Transporturilor. 

Таможенники - Sputnik Moldova
Republica Moldova
O angajată a Serviciului Vamal a rămas fără serviciu. Ce greșeală a făcut

Conform modificărilor preconizate, în cazul atestării unui flux sporit, controlul vamal va fi efectuat inclusiv de către șefii posturilor vamale și adjuncții acestora. În acest sens, a fost dispusă revizuirea fișelor de post pentru angajații cu funcții de conducere din cadrul posturilor vamale și completarea acestora cu noi atribuții.

În rezultatul analizei efectuate au fost identificate o serie de măsuri care ar contribui la accelerarea traficului transfrontalier. Printre cele mai importante acțiuni propuse se numără  modificarea metodologiei de interacțiune dintre autoritățile cu atribuții la frontieră, sincronizarea numărului de personal, optimizarea procedurii de documentare a fraudelor depistate și revizuirea unor competențe.

Fraudele vamale depistate de către inspectorii din prima linie urmează a fi preluate de către specialiști din cadrul subdiviziunilor specializate, care vor fi prezenți în post în regim 24/7, astfel încât să fie exclus riscul tergiversării controlului vamal din cauza că inspectorul de pe pistă este implicat în documentarea fraudei consemnate.

De asemenea, în contextul amendamentelor propuse la proiectul Politicii fiscal-vamale pentru anul 2018 privind preluarea de către Poliția de Frontieră a competențelor de verificare a Carnetului INTERBUS, Carnetului Foii de Parcurs și a confirmării achitării vinietei (la ieșirea din țară), părțile au convenit să fie creat un grup de lucru, constituit din reprezentanți ai Serviciului Vamal, Poliției de Frontieră, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor și IGP. Acesta va monitoriza procesul de transmitere a competențelor specificate, precum și va asigura asistența metodologică și tehnică necesară.

 

 

Fluxul de știri
0