Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O angajată a Serviciului Vamal a rămas fără serviciu. Ce greșeală a făcut

Abonare
O angajată a Serviciului Vamal riscă să-și piardă locul de muncă după ce a chemat două pasagere care urmau să zboare la Tel Aviv la o discuție privată în cabinetul său

CHIȘINĂU, 25 iul – Sputnik. Conducerea Serviciului Vamal a dispus suspendarea din funcție a unei angajate a postului vamal Aeroportul Internațional Chișinău (AIC). Aceasta este suspectată de comiterea unor abuzuri în cadrul efectuării controlului pasagerilor cursei Chișinău – Tel Aviv.

Таможня - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Minus unu. De ce a fost dat afară un vameş

Măsura este aplicată pe perioada desfășurării anchetei interne, inițiate în privința acesteia. În cazul demonstrării culpabilității persoanei vizate, aceasta riscă eliberare din serviciu.

Angajata Serviciului Vamal este suspectată că a cerut mită de la două pasagere ce urmau să zboare spre Tel Aviv. Femeile au avut surplus de bagaje pentru care au achitat câte 10 dolari per kilogram. Ulterior, acestea au fost chemate de una din angajatele Serviciului Vamal în birou. Acolo, funcționara le-a speriat pe cele două pasagere că nu vor pleca spre destinație dacă nu-i dă bani. După ce i-au dat mită, angajata Serviciului Vamal le-a lăsat să plece. Toată această scenă a fost descrisă de un alt pasager pe pagina sa de socializare, motiv pentru care Serviciul Vamal a reacționat. 

Serviciul Vamal își exprimă regretul pentru incidentul produs și, în acest context, solicită în mod repetat sesizarea autorității despre eventualele abuzuri admise de către colaboratorii vamali prin intermediul Liniei specializate anticorupție la numărul de telefon (+373 22) 574-111. 

 

Fluxul de știri
0