Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ambasadorul Rusiei în Moldova: vom elucida situaţia artiştilor ruşi

© Sputnik / Miroslav Rotariвозложение цветов у Посольства Российской Федерации
возложение цветов у Посольства Российской Федерации - Sputnik Moldova
Abonare
Un grup de artişti din Rusia au fost opriţi să intre pe teritoriul Republicii Moldova: angajaţii misiunii diplomatice ruse clarifică acest incident

CHIŞINĂU, 27 iul — Sputnik. Ambasada Federaţiei Rusie în Moldova încearcă să clarifice situaţia creată în jurul grupului de artişti ruşi cărora le-a fost interzis accesul în ţară, a declarat şeful misiunii diplomatice ruse, Farit Muhametşin.

Парламент - Sputnik Moldova
Politică
Chișinăul nu le-a permis artiștilor ruși să meargă în Transnistria

Joi, un grup de artiști ruși, din care fac parte Dmitri Dunaev, Laisan Mingazova, Irina Maslova și eroul Uniunii Sovietice Vladimir Badoevici Gasoian, au aterizat la Chișinău pentru a merge în regiunea transnistreană într-o misiune de binefacere. Artiștii însă au fost reținuți de Poliția de Frontieră.

„La moment, consulul nostru se află la Aeroport şi încearcă să lămurească situaţia. Deocamdată nu cunoaştem motivul. Am aflat despre incident în urma adresării cetăţenilor noştri", a precizat Muhametşin.

Tot joi a fost oprit pe Aeroportul Chişinău şi deputatul PLDR, Pavel Şperov. "Deputatul va zbura înapoi cu cea mai apropiată cursă", a adăugat Muhametşin.

Imediat după incident, Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a cerut Ambasadei Federaţiei Ruse în Moldova să intervină pentru soluţionarea acestui caz.

Preşedintele Moldovei, Igor Dodon a condamnat vehement reţinerea cetăţenilor ruşi la Chişinău.

Fluxul de știri
0