Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ambasadorul rus la Chișinău a fost invitat la Ministerul de Externe

© Sputnik / Miroslav RotariМинистерство иностранных дел и европейской интерграции Республики Молдова
Министерство иностранных дел и европейской интерграции Республики Молдова - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Farit Muhametşin a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene în legătură cu preconizatele manifestări prilejuite de aniversarea a 25-a de la începutul operaţiunii de menţinere a păcii în Zona de securitate

CHIȘINĂU, 26 iul – Sputnik. Ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametşin, a fost convocat, miercuri, la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene de la Chișinău în legătură cu preconizatele manifestări prilejuite de aniversarea a 25-a de la începutul operaţiunii de menţinere a păcii în regiunea transnistreană.

Парламент - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Parlamentul a votat o declarație privind scoaterea militarilor ruși din Moldova

Potrivit unui comunicat al MAEIE, ambasadorului rus i s-a atras atenţia repetat asupra inoportunităţii organizării în mod unilateral a unor manifestări consacrate acestei aniversări, cu participarea artiştilor şi delegaţiilor oficiale din Federaţia Rusă. Responsabilii de la minister au invocat faptul că astfel de acţiuni pot prejudicia relaţiile moldo-ruse.

”Chişinăul îşi doreşte ca aceste relaţii să fie prieteneşti, de încredere şi respect reciproc”, se menționează în comunicatul MAEIE.

În acelaşi context au fost invocate şi numeroasele demersuri ale autorităţilor moldoveneşti privind transformarea actualei operaţiuni de menţinere a păcii de pe Nistru, care demult şi-a îndeplinit sarcinile, într-o misiune civilă multinaţională cu mandat internaţional, având ferma convingere că aceasta va contribui la întărirea încrederii şi la crearea unei atmosfere favorabile pentru procesul de reglementare politică a conflictului transnistrean.

Fluxul de știri
0