Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Chirtoacă dă de pământ cu Năstase: Ce îi incriminează acestuia

© Sputnik / Miroslav RotariDorin Chirtoacă
Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Abonare
După o pauză de aproape două luni, Dorin Chirtoacă, mai viu decât toți vii, a devenit extrem de activ pe rețelele de socializare, etalându-și meritele, criticând acțiunile Procuraturii întreprinse în privința sa și dându-le în obraz "falșilor prieteni"

CHIȘINĂU, 25 iul — Sputnik. Într-o ultimă postare pe facebook, primarul de Chișinău, învinuit de trafic de influență și corupere pasivă în proporții deosebit de mari, îl acuză pe liderul Platformei "Dreptate și Adevăr", Andrei Năstase, de faptul că încearcă să urce pe "cadavre" pentru a ajunge la Primărie.

Chirtoacă îi adresează lui Năstase un amplu mesaj în care afirmă că îndemnul pe cale i l-a adresat liderul "DA" de a-și prezenta cât mai grabnic demisia nu este dictat nici pe departe de grija pentru soarta capitalei, ci de faptul că acesta s-ar fi lansat deja în "campanie pentru primărie".

Pe un ton sarcastic, Chirtoacă îi zice lui Năstase: "Nici nu ați uscat bine pantalonii de transpirație și deja v-ați lansat în campanie pentru Primărie?"

Nepotul lui Mihai Ghimpu le reproșează acestor așa-ziși prieteni care încearcă să-l "salveze" cu demisia, că nu le-a "trecut prin cap" să ceară eliberarea sa, ci urcă pe "cadavrul" de el, "folosindu-se de asta ca de postament si tribuna pentru alegeri la primărie".

Aproape macabru, Chirtoacă face o paralelă între situația dată și cea când "mortul încă nu s-a răcit bine pe laiță, iar rudele deja se ceartă și încep să îi împartă averea".

Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Societate
Chirtoacă sugerează că va face pușcărie din cauza colegului lui clasă Gamrețchi

"Dar mortul nu e mort. Mortul e viu! Și daca mortul fiind viu, se mai și ridică de jos, îți dai Dumneata demisia, cel puțin pentru lașitate?", întreabă aproape amenințător Chirtoacă.

Primarul aflat în arest la domiciliu îi mai dă în obraz lui Năstase pentru faptul că a urcat pe scena de la mitingul celor care susțineau sistemul electoral mixt.

„Până una alta nu vă urcați isteric pe alte scene că vă faceți de râs și nu dă bine la electorat, DA, la acei oameni pe care i-ați numit, vă citez: „proștii aceia". Sau ați uitat că după ce m-ați făcut „sukin sîn" (fiu de cățea) în PMAN, a doua zi va cereați scuze și spuneați că asta de fapt nu e părerea Dvs. despre mine, că ați spus-o așa la miting „pentru proștii aceia din PMAN". Să chem persoana să depună o mărturie sau recunoașteți de bună voie? Nu demisia, dar la moacă trebuie de dat unora, pentru mama cel puțin, dar și pentru oamenii din PMAN!", a scris Chirtoacă, adoptând o tonalitate de justițiar.

Procurorii Anticorupție au anunțat că au încheiat urmărirea penală în dosarul parcărilor cu plată în care Chirtoacă are statut de învinuit.

Totodată, organul de urmărire penală solicită Consiliului Municipal Chișinău suspendarea din funcție a primarului pe durata procesului de judecată "în vederea excluderii oricăror influențe asupra martorilor", unii dintre aceștia exercitând anumite funcții în cadrul Primăriei Chișinău

Fluxul de știri
0