Qatarul vrea un parteneriat strategic cu Rusia

© Sputnik / Виталий Белоусов / Accesați arhiva multimediaЗарубежные страны. Катар
Зарубежные страны. Катар - Sputnik Moldova
Abonare
Rusia va deveni unul din principalii parteneri ai Qatarului în condițiile blocadei economice din partea statelor arabe

CHIȘINĂU, 24 iul — Sputnik. Criza din Golful Persic va influența cooperarea Qatarului cu Rusia: Moscova va deveni unul din principalii partenerii ai Doha, care în condițiile unei blocade economice va prefera o economie mult mai flexibilă și diversificată, a declarat Fahad bin Mohammed Al-Attiyah, ambasadorul Qatarului din Rusia, potrivit RIA Novosti.

Ministrul Culturii, Monica Babuc, vizită oficială în Qatar, întrevedere cu Salah bin Ghanen bin Nasser Ali Ali, ministrul Culturii şi Sportului din Qatar - Sputnik Moldova
Covorul moldovenesc a suscitat interesul unui mare demnitar din Qatar

Diplomatul a atras atenția la declarațiile făcute vineri de către emirul Qatarului, care a explicat că în condițiile unei blocade economice, țara obține noi oportunități economice.

"Consolidăm relațiile economice cu Rusia și alte state, construind o economice durabilă și flexibilă, care, pe de-o parte, va miza pe propriile resurse, iar pe de altă parte, va fi și una mai diversificată decât era în trecutul, când depindeam de alte state. Rusia va fi unul din principalii parteneri în acest nou plan al dezvoltării economice", a spus ambasadorul.

Reamintim că în iunie, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Bahrein și Egipt au întrerupt relațiile diplomatice și comunicațiile aeriene cu Qatar, pe care îl învinuiesc de susținerea terorismului și imixtiuni în politica internă a altor state.

Fluxul de știri
0