Covorul moldovenesc a suscitat interesul unui mare demnitar din Qatar

© Ministerul CulturiiMinistrul Culturii, Monica Babuc, vizită oficială în Qatar, întrevedere cu Salah bin Ghanen bin Nasser Ali Ali, ministrul Culturii şi Sportului din Qatar
Ministrul Culturii, Monica Babuc, vizită oficială în Qatar, întrevedere cu Salah bin Ghanen bin Nasser Ali Ali, ministrul Culturii şi Sportului din Qatar - Sputnik Moldova
Abonare
Oficialii din Statul Qatarul, cunoscut în lume pentru tradiţiile sale de confecţionare a covoarelor, manifestă interes pentru Târgul Naţional al Covorului din Moldova.

CHIŞINĂU, 6 apr – Sputnik. Ministrul Culturii și Sportului din Qatar, Salah bin Ghanen bin Nasser Ali Ali, a fost invitat de omologul său moldovean, Monica Babuc, să participe la următoarea ediţie a Târgului Național al Covorului din Republica Moldova. Serviciul de presă al ministerului moldovean al Culturii subliniază că demnitarul din Qatar a manifestat un interes deosebit pentru acest eveniment.

Sursa a mai menţionat că Qatarul este cunoscut în lume pentru tradiţiile sale de ţesere a covoarelor.

În Republica Moldova a fost organizat, în premieră, Târgul “iProsop” - Sputnik Moldova
În Republica Moldova a fost organizat, în premieră, Târgul “iProsop”

De asemenea, Salah bin Ghanen bin Nasser Ali Ali și-a exprimat interesul privind organizarea evoluării artiștilor din Qatar în Republica Moldova, menţionând faptul că atât țara sa, cât și Republica Moldova au valori culturale care trebuie cunoscute reciproc.

Cei doi oficiali au făcut un schimb de opinii asupra acțiunilor culturale comune care au avut loc în ultima perioadă în ambele state.

Monica Babuc a mulțumit pentru sprijinul acordat la desfășurarea schimburilor culturale şi deplasarea artiștilor noștri în Statul Qatar, menţionând evoluarea cu succes la Doha a maestrului Vasile Iovu, solist al Orchestrei de muzică populară “Folclor”, precum și a Grupului coregrafic “Polydance” al Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău.

Oficialul din Qatar a lansat o invitație către artiștii și colectivele artistice din Qatar de a evolua în fața publicului din Republica Moldova, mai ales în cadrul evenimentelor culturale internaționale care au loc la noi în țară, cum ar fi Festivalul Internațional de Operă și Balet “Maria Bieșu”, Festivalul Internațional al Artelor Scenice „Bienala Teatrului Eugene Ionesco”, Festivalul Internațional de Muzică “Mărțișor”.

Fluxul de știri
0