Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pericol! Chișinăul este împânzit cu gaz toxic

© Facebook / Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAIПожар на Республиканском стадионе
Пожар на Республиканском стадионе - Sputnik Moldova
Abonare
Specialiștii avertizează că în urma incendiului produs în această dimineață pe Stadionul Republican din Chișinău, concentrația de dioxid de azot a crescut de 4 ori

CHIȘINĂU, 24 iul – Sputnik. Specialiștii de la Serviciul Hidrometeorologic de Stat au emis luni, 24 iulie, avertizare de poluare a aerului atmosferic în Chișinău.

Пожар на Республиканском стадионе - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Versiune șocantă: Din ce cauză s-a aprins Stadionul Republican din Chișinău

Direcţia Monitoring al Calităţii Mediului menține până la ora 21.00 a zilei de 24 iulie codul galben de nivel sporit al poluării aerului în medie pe oraş şi privind conţinutul de dioxid de azot.   

”Dimineața, pe 24 iulie, în mun. Chişinău, s-a înregistrat un nivel sporit al poluării aerului în medie pe oraş şi privind conţinutul de dioxid de azot. Concentraţia medie de dioxid de azot a depăşit norma de 3,9 ori, iar concentraţiile maxime momentane de la 1,1 până la 2,7 ori concentraţii maxime admisibile”, avertizează specialiștii. 

În următoarele ore nu se prevede dispersia intensivă a acestor poluanţi, ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile: lipsa precipitaţiilor, valorile înalte ale temperaturii aerului şi mişcarea slabă a maselor de aer.

Dioxidul de azot este compusul chimic cu formula NO2. Acest gaz toxic, roșu-brun, are un miros caracteristic ascuțit și este un proeminent poluant al aerului.


Fluxul de știri
0