Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Arșița nu pleacă din Moldova. A fost prelungit codul galben de caniculă

© Sputnik / Sergey Pyatakov / Accesați arhiva multimediaЖара в городе
Жара в городе - Sputnik Moldova
Abonare
În vreme de arșiță există riscul de afectare a stării de sănătate a populaţiei, îndeosebi a celor din grupele de risc major

CHIȘINĂU, 24 iul – Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prelungit codul galben de caniculă pe întreg teritoriul țării. 

Vremea caniculară se va menține și pe parcursul zilei de marți, 25 iulie. În această zi, pe o mare parte a teritoriului țării se va menține vreme caniculară de peste plus 33 de grade Celsius.  

În vreme de arșiță există riscul de afectare a stării de sănătate a populaţiei, îndeosebi a celor din grupele de risc major: copiii, vârstnicii, bolnavii cu afecţiuni cronice, în special cardiace şi respiratorii. De asemenea, poate fi afectată capacitatea de muncă.

People cool down by placing their heads under running water from a fountain in Moscow. - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova se topește. Meteorologii au emis avertizare de vreme toridă

În zilele de arșiță există riscul vestejirii, uscării, îngălbenirii frunzelor, fructelor coapte și necoapte, dar și întreruperii creșterii culturilor agricole.

Se recomandă evitarea expunerii prelungite la soare între orele 11 – 18, purtarea pălăriilor de soare, hainelor de culori deschise, confecționate din țesături naturale.

Zilnic este bine să bem 1,5 — 2 litri de lichide, să evităm excesul de cafea şi consumul de băuturi alcoolice. De asemenea, este benefică reducerea intensităţii şi ritmului activităţilor fizice.


Fluxul de știri
0