Directorul Deutsche Bank: Pregătiți-vă pentru "cel mai rău efect al Brexit-ului"

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Directorul executiv al Deutsche Bank, John Cryan, le-a spus angajaților că banca germană se pregătește pentru un Brexit catastrofal în care rolurile "se vor muta în mod inevitabil" de la Londra la Frankfurt.

CHIȘINĂU, 22 iul — Sputnik. John Cryan a declarat într-un anunț video din 11 iulie că banca admite efectul devastator pe care Brexitul îl va avea asupra economiei europene, potrivit Bloomberg News.

"Cel mai rău scenariu este întotdeauna probabil mai rău decât își pot imagina oamenii", a spus Cryan.

Deutsche Bank operează o filială în Regatul Unit, iar în timp ce Londra este unul dintre cele mai mari centre de investiții ale băncii, Cryan a declarat că va muta "marea majoritate" a bilanțului piețelor către Frankfurt. În consecință, unele roluri se vor schimba și ele.

"Există o grămadă de detalii care trebuie finalizate și convenite, în funcție de regulile și reglementările care vor fi. Vom încerca să minimalizăm riscurile pentru clienții noștri, dar în mod inevitabil rolurile vor trebui mutate sau cel puțin adăugate la Frankfurt", a spus directorul executiv al băncii germane.

Viorel Gîrbu, expert, economie - Sputnik Moldova
Expert: Banca Națională a Moldovei, "o filială" a Fondului Monetar Internațional

Deutsche Bank a avertizat că ar putea fi forțată să transfere până la 4.000 de angajați din Regatul Unit în Uniunea Europeană, ca urmare a Brexit-ului.

Sylvie Matherat a declarat, la începutul acestui an, că cerințele clienților și presiunea autorităților de reglementare ar putea fi combinate pentru a forța aproape jumătate din cei 9.000 de angajații ai Deutsche Bank din Marea Britanie în UE.

Centrele financiare din întreaga Europă, printre care Frankfurt, Paris, Dublin și Luxemburg, se luptă pentru a atrage serviciile financiare care se deplasează din Londra ca rezultat al Brexit-ului.

Este posibil ca Marea Britanie să-și piardă drepturile de pașaport financiar, care permit băncilor din Regatul Unit să vândă produse și servicii clienților și piețelor financiare din întreaga UE.

Frankfurt este o destinație populară pentru multe companii internaționale care își aleg sediul post-Brexit. Trei creditori japonezi, Daiwa, Sumitomo Mitsui Financial Group și Nomura au confirmat în ultimele săptămâni că vor înființa noi sedii post-Brexit în Frankfurt.

Fluxul de știri
0