Premierul Italiei consideră că sancțiunile împotriva Rusiei nu vor dura veșnic

© AP Photo / Geert Vanden WijngaertItalian Prime Minister Paolo Gentiloni listens to questions during a media conference at the end of an EU summit in Brussels on Friday, March 10, 2017
Italian Prime Minister Paolo Gentiloni listens to questions during a media conference at the end of an EU summit in Brussels on Friday, March 10, 2017 - Sputnik Moldova
Abonare
În ultimul timp, factori de decizi din Uniunea Europeană tot mai des ajung la concluzia că prelungirea sancțiunilor împotriva Moscovei este lipsită de sens și este și contraproductivă.

CHIȘINĂU, 24 iun — Sputnik. Premierul Italiei, Paolo Gentiloni, a declarat că în sancțiunile împotriva Rusiei nu pot să dureze la nesfârșit.

„Una dintre temele care a fost pusă pe tapet de către Italia se referă la sancțiunile impuse (red. Rusiei) din cauza conflictului din Ucraina. Noi considerăm că discuțiile în ceea ce privește continuarea sancțiunilor sau încetarea lor trebuie să fie făcute în baza înțelegerilor de la Minsk", scrie Agenzia Nova, citând-ul pe premierul Italiei, care era prezent la reuniunea summitu-lui UE de la Bruxelles.

Переговоры президента РФ В. Путина с федеральным канцлером ФРГ А. Меркель - Sputnik Moldova
Rusia
Merkel a anunțat când vor fi anulate sancțiunile împotriva Rusiei

De asemenea, el a menționat că la această reuniune, unde au fost luate ultimele decizii ce ține de prelungirea sancțiunilor, acestea au fost adoptate în unanimitate.

„Ieri seara, din câte am văzut, decizia pentru a prelungi sancțiunile a fost agreată de toată lumea. În urma discuțiilor au apărut mai multe nuanțe, anumite puncte de vedere referitor la perioada sancțiunilor, care ar putea să dureze ani în șir, iar acesta să fie unicul nostru instrument pe care ne vom baza în acest domeniu", a mai declarat Gentiloni.

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat anterior că actuala abordare a relațiilor cu Rusia pe care o au țările europene sunt lipsite de perspectivă, iar în ultimul timp tot mai mulți factori de decizie din Uniunea Europeană încep să conștientizeze acest lucru.

Pe 8 iunie reprezentantul permanent al Rusiei la Bruxelles, Vladimir Cijov, într-un interviu pentru ziarul „Izvestia", a declarat că în Uniunea Europeană încep a fi create condiții propice pentru îmbunătățirea relațiilor cu Moscova, inclusiv în ceea ce privește sancțiunile.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0