Cutremur în Grecia, resimțit puternic și în Turcia. Sunt morți

© REUTERS / Osman TuranliCutremur în orașul Kos
Cutremur în orașul Kos - Sputnik Moldova
Abonare
Cutremurul din noapte de joi spre vineri care a lovit Grecia și Turcia a făcut două victime în rândurile turiștilor. Deocamdată nu există nicio confirmare că între victime, uciși sau răniți, s-ar afla și cetățeni ai Republicii Moldova plecați la odihnă în Turcia sau Grecia.

CHIŞINĂU, 21 iul — Sputnik. Un cutremur de magnitudine 6,7 a lovit vineri insulele grecești din sud-estul Mării Egee, în plin sezon estival, soldându-se cu doi morți, cel mai probabil turiști, în insula Kos, și cu peste 100 de răniți. Cutremurul a fost puternic resimțit și în Turcia, transmite presa internațională.
Potrivit primarului din Kos, cele două victime sunt doi tineri străini, care au fost loviți de pietrele ce s-au prăbușit din zidurile unei clădiri istorice.

séisme en Italie - Sputnik Moldova
Societate
Semne care prevestesc cutremurele: Când ar putea fi zguduită Moldova

Seismul a fost puternic resimțit în orașul Bodrum, care se află pe coastele din vestul Turciei. În această localitate, cutremurul a durat cel puțin 20 de secunde și a fost urmat de cel puțin cinci sau șase replici, care însă au fost de intensitate mai mică.

Mai multe clădiri din Bodrum au fost fisurate, iar spitalul din oraș a fost evacuat, ca în caz de repetare a seismului să nu fie distrus și să rămână funcțional, anunță mass-media turcești. Rețeaua de telefonie mobilă a fost afectată din cauza suprasolicitării. Autoritățile i-au sfătuit pe locuitori să rămână în case, după ce cutremurul a declanșat un tsunami de dimensiuni mici.

Cutremurele sunt frecvente în Grecia și în largul coastelor vestice ale Turciei, în Marea Egee, aflată între cele două țări.

Amintim că în data de 12 iunie, o persoană a murit și alte 10 au fost rănite pe insula grecească Lesbos, situată în partea nordică a Mării Egee, în urma unui cutremur cu magnitudinea de 6,3, care a fost resimțit atât la Atena, cât și la Istanbul.

Fluxul de știri
0