Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vlad Filat este vizitat în pușcărie și are obiecte „speciale” în cameră

© Sputnik / Мирослав РотарьВлад Филат 01/03/2016
Влад Филат 01/03/2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful interimar al Departamentului Instituții Penitenciare, Aureliu Suhan, a oferit detalii despre condițiile în care își ispășește păedeapsa privativă de libertate fostul lider PLDM și fostul premier Vladimir Filat

CHIȘINĂU, 19 iul — Sputnik. Fostul lider al PLDM, Vlad Filat, condamnat la 9 ani privațiune de libertate pentru trafic de influență și corupere pasivă, stă în sectorul de executare a pedepsei de tip închis, în care stau deținuții care sunt solicitați suplimentar de organul de urmărire penală sau de către instanța de judecată pentru alte măsuri decât sentința lui definitivă, a declarat directorul interimar al Departamentului Instituții Penitenciare (DIP), Aureliu Suhan, într-un interviu pentru deschide.md.

В настоящее время Филат содержится под предварительным арестом в Кишиневе, в пенитенциаре № 13. - Sputnik Moldova
Politică
De ce Chirtoacă este mai hâtru decât Filat?

„Domnul Filat urmează să fie etapat, conform statutului, la Penitenciarul din Lipcani, însă atâta timp cât este în continuare solicitat de organul de urmărire penală pe alte episoade, nu este nicio logică să-l transferăm acolo și să-l aducem de fiecare dată în Chișinău”, a precizat Suhan.

Șeful DIP a mai spus că în acest sector de detenție sunt permise reparațiile în cameră din contul deținutului, lucru de care a făcut uz și Vlad Filat. El a mai menționat că fostul premier are un comportament liniștit, motiv pentru care i sa permis să aibă televizor în cameră, cât și alte obiecte.

În ce privește vizitatorii care au mai trecut pe la Vlad Filat, Aireliu Suhan a spus că, de regulă, e vizitat de tatăl său și fratele, dar cel mai des de procuror.

Влад Филат 01/03/2016 - Sputnik Moldova
Societate
Filat avea un plan secret de-a fugi din țară - dezvăluiri exclusive

„Dânsul este vizitat de membrii familiei: de regulă, tatăl sau fratele. O dată a fost vizitat de domnii deputați Tudor Deliu și Maria Ciobanu, chiar dacă inițial s-au prezentat într-o oră aglomerată și au trebui să revină mai târziu. În rest, și pe Filat și pe Platon cel mai des îi vizitează… procurorul”, a punctat acesta.

La 27 iunie 2016, Filat a fost condamnat de prima instanţă la nouă ani de puşcărie în penitenciar de tip închis. Pe 11 noiembrie, Curtea de Apel a menţinut în vigoare decizia Judecătoriei Buiucani cu privire la termenul de detenţie, însă a admis parţial contestaţiile avocaţilor cu privire la confiscarea averii fostului premier.

Procurorii au cerut pentru fostul premier Filat, care a fost și lider al PLDM, 19 ani de închisoare, iar avocații au solicitat achitarea integrală a fostului deputat.

Penitenciarul nr.2 din Lipcani, unde urmează să fie transferat Filat, se află în nordul Republicii Moldova, la hotar cu România. În sectorul de tip închis, unde urmează să ajungă Vladimir Filat, se stă doar în celule. Condamnatul are voie să iasă din cameră pe teritoriu doar două din 24 de ore pe zi.

Fluxul de știri
0