Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Valerian Mînzat vrea să facă asta în pușcărie - detalii

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În presa moldovenească au apărut informații inedite despre viața avocatului Valerian Mînzat în pușcărie.

CHIȘINĂU, 20 iul — Sputnik. Potrivit portalului zugo.md, șeful Departamentului Instituțiilor Penitenciare Aureliu Suhan a oferit detalii despre comportamentul unor deținuți față de care societatea manifestă un interes sporit, printre care Valerian Mînzat și Vlad Filat.

Valerian Mînzat - Sputnik Moldova
Boala cronică de care suferă Valerian Mînzat și șansele de tratament în pușcărie

Potrivit lui Suhan, Valerian Mînzat „este cuminte".

Demnitarul a precizat că „avocatul vedetă", datorită profesiei, „își cunoaște foarte bine drepturile și nu încalcă regulamentul intern".

Însă comportamentul lui Mînzat nu se limitează doar la respectarea regulilor de conduită în instituțiile de detenție. Acesta, potrivit sursei, este un deținut plin de inițiativă. El „vine cu mai multe propuneri privind repararea clădirii", susține șeful DIP.

„Acolo ar trebui de făcut așa, acolo — așa, acolo — așa… și eu asta aș putea face în ceea ce privește reparația", ar fi spus Mînzat în discuție cu șeful penitenciarului 13, în care este deținut la ora actuală.

Însă deocamdată „avocatul de lux" nu ar fi depus nicio cerere pe care administrația penitenciarului 13 ar putea să o examineze.

Mînzat, alias „liubcic", a fost reținut pe 2 februarie curent. Reprezentanții Procuraturii au declarat că avocatul a fost reținut în momentul în care îi restituia o sumă de 20 de mii de euro unei persoane căreia i-ar fi promis să-i rezolve o problemă, fără a reuși însă acest lucru.

Ulterior avocatul a fost condamnat de Curtea de Apel Chișinău la nouă ani de închisoare cu executare.

Fluxul de știri
0