Senatorul american John McCain a fost diagnosticat cu cancer la creier

© Sputnik / Денис Петров / Accesați arhiva multimediaСенатор США Д. Маккейн посетил Одессу
Сенатор США Д. Маккейн посетил Одессу - Sputnik Moldova
Abonare
Anterior s-a anunțat că John McCain a fost diagnosticat cu cancer la creier, iar senatorul declarase că intenționează să-și reia activitatea în Senat, după tratament

CHIȘINĂU, 20 iul — Sputnik. Presa străină transmite că senatorului John McCain i-a fost depistată o tumoare la creier. Totodată, mai multe publicații americane scriu că tumoarea a fost deja înlăturată.

Însuși McCain a declarat că intenționează ca, după tratament, să revină la muncă în Senat, transmite RIA Novosti cu referire la agenția „Associated Press".

Senatorul Gram, din partea Carolinei de Sud, a comunicat jurnaliștilor că a discutat cu McCain la telefon miercuri seara și, după ce au vorbit de boală, McCain a trecut la subiectul proiectului de lege cu privire sănătate și cheltuielile militare.

„Da, voi rămâne aici ceva mai mult timp, voi urma câteva proceduri. Eu voi reveni", a transmis Gram spusele colegului său.

Инаугурация президента Украины П.Порошенко - Sputnik Moldova
Politică
McCain nu va intra în consiliul consultativ instituit de Poroşenko

Anterior s-a anunțat că John McCain a fost diagnosticat cu cancer la creier. În declarația Mayo Clinic (statul Arizona), unde senatorul a fost supus unei operații pentru înlăturarea unui cheag de sânge, se spune că senatorul și familia sa studiază posibilitățile de tratament ulterior. Glioblastomul este cea mai frecventă și agresivă dintre toate formele de cancer cerebral. Ca metode de tratament pot fi aplicate chimioterapia, radioterapia și intervenția chirurgicală.

La cei 80 de ani, John McCain, senator republican din partea statului Arizona, este considerat ca fiind unul dintre politicienii cu cea mai mare influență. Activează în Congresul SUA din anul 1982. Până la acea dată s-a aflat peste 20 de ani în serviciul aviației militare-maritime a SUA, a luptat în Vietnam, fiind luat în plen. În anul 2008, MacCain a candidat la postul de președinte al SUA, pierzând în fața lui Barack Obama. În Senat deține funcția de președinte al comitetului pentru forțele armate. McCain este cunoscut inclusiv prin poziția sa dură față de Rusia.

Fluxul de știri
0