Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Protestatarii înconjoară Parlamentul din toate părțile

© Sputnik / Николай КостыркинУкрепление кордона
Укрепление кордона - Sputnik Moldova
Abonare
Situația în preajma clădirii Parlamentului Republicii Moldova este extrem de tensionată, protestatarii au încercuit clădirea legislativului în timp ce deputații se află în ședință plenară, iar între manifestanții celor două tabere deja s-au produs mai multe altercații sau chiar violențe

CHIȘINĂU, 20 iul — Sputnik. Cele două tabere de manifestanți, una pro-guvernare și alta care susține opoziția, nu mai pot fi separate de forțele de ordine.

Între protestatarii din cele două tabere s-au produs deja ciocniri, după ce unii au încercat să distrugă placatele celorlalți.

Владимир Воронин - Sputnik Moldova
Politică
Comuniștii au plecat din Parlament, iar PLDM a cerut în regim de urgență o pauză

În fața Parlamentului este montată o scenă de pe care vorbesc susținătorii votului mixt, iar liderii opoziției au încercat să urce pe această scenă, fiind dați jos cu forța de protestatari.

Susținătorii guvernării rostesc discursuri prin care apără votul mixt și scot în evidență avantajele acestuia, în timp ce opoziția susține că ceea ce s-a produs azi este un act de uzurpare.

Periodic protestatarii intră în altercații cu forțele de ordine, care încearcă să separe cele două tabere. Situația rămâne extrem de încordată.

Liderii opoziției au anunțat că vor chema oamenii în fața Parlamentului pentru a-l forța să renunțe la votul de azi.

Cele două tabere se acuză reciproc de acțiuni în defavoarea intereselor Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0