Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Decis: Noul Guvern al Republicii Moldova va avea nouă ministere

© Sputnik / Мирослав РотарьПравительство РМ
Правительство РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul moldovean, Pavel Filip, a transmis Parlamentului noua structură a Guvernului Republicii Moldova

CHIȘINĂU, 20 iul – Sputnik. Prim-ministrul Pavel Filip a transmis, joi dimineața, un demers în adresa Parlamentului în care solicită să fie examinată în mod prioritar noua structură a Guvernului, în contextul necesității realizării reformei administrației publice centrale. 

Noua structură a Cabinetului de Miniştri include următoarele ministere:

Ministerul Economiei și Infrastructurii,

Ministerul Finanțelor,

Ministerul Justiției,

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene,

Ministerul Afacerilor Interne,

Ministerul Apărării,

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării,

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale,

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Lista ministerelor indicate rezultă din schimbarea denumirii și preluarea unor domenii de activitate după cum urmează:

Ministerul Economiei va prelua domeniile de activitate de la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor și de la Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, precum și domeniul construcții de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, cu modificarea denumirii în Ministerul Economiei și Infrastructurii.

Ministerul Culturii va prelua domeniile de activitate de la Ministerul Educației, de la Ministerul Tineretului și Sportului și domeniul de cercetare de la Academia de Științe a Moldovei, cu modificarea denumirii în Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei va prelua domeniile de activitate de la Ministerul Sănătății, cu modificarea denumirii în Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor va prelua domeniile de activitate de la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare și de la Ministerul Mediului, cu modificarea denumirii în Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Правительство РМ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Igor Dodon a promulgat noua Lege cu privire la Guvern

În structura actualului Guvern, al cărei listă de ministere se solicită a fi modificată, membrii Guvernului, conducătorii Ministerului Economiei și Infrastructurii, Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene și Biroului Politici de Reintegrare a Țării, vor deține în continuare statutul de viceprim-ministru. 

După aprobarea de către Parlament a Listei ministerelor, Guvernul urmează  în termen de 3 luni să întreprindă măsurile necesare în vederea reorganizării structurii organelor centrale de specialitate ale administrației publice, să prezente Parlamentului propuneri privind aducerea legislației în vigoare în concordanță cu noua structură a organelor centrale de specialitate ale administrației publice şi să asigure ajustarea cadrului său normativ.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

Sputnik Moldova pe Facebook, @sputnikmoldova pe Twitter, Sputnik Moldova pe VK, Sputnik Moldova pe OK, Sputnik Moldova pe GPlus+

Fluxul de știri
0