Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon a promulgat noua Lege cu privire la Guvern

© Sputnik / Мирослав РотарьПравительство РМ
Правительство РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Pavel Filip este așteptat în Parlament cu noua structură a Guvernului de la Chișinău

CHIȘINĂU, 18 iul – Sputnik. Președintele țării, Igor Dodon, a promulgat, în această dimineață, Legea cu privire la Guvern, votată recent de Parlamentul Republicii Moldova. 

”Am promulgat Legea cu privire la reforma Guvernului, care va duce la reducerea numărului de ministere, dar și optimizarea cheltuielilor Executivului. Întotdeauna am optat pentru reducerea numărului de demnitari, deoarece nu este corect să păstrăm același număr de funcționari de rang înalt ca acum 25 de ani”, susține șeful statului.

Dodon susține că va insista în continuare ca și numărul deputaților în Parlament să fie redus de la 101 la 71.

Правительство РМ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Iată când vor fi disponibilizați cei 43 de viceminiștri din Guvernul Pavel Filip

Premierul Pavel Filip a anunțat că va prezenta deputaților noua structură a Cabinetului de Miniștri, imediat ce Legea cu privire la Guvern va intra în vigoare.

”Până la finele lui iulie, voi merge în Parlament pentru a prezenta structura Guvernului, ca să avem reforma aprobată până la sfârșitul acestei sesiuni, iar până la finele anului să implementăm reforma Guvernului”, a declarat șeful Executivului de la Chișinău.

Filip a precizat că această reformă este foarte importantă pentru Republica Moldova.

”Această reformă nu înseamnă doar micșorarea numărului de ministere. Această reformă pune baza unei dezvoltări în continuare a Republicii Moldova. Vor fi create instituții puternice. Fără această reformă nu putem merge mai departe”, a declarat premierul Pavel Filip.

Potrivit autorilor noii Legi, prin excluderea funcției de viceministru se fortifică poziția ministrului. Ministrul și cabinetul său rămân unica componentă politică în viitoarea structură guvernamentală. Echipa ministerială cu secretarii de stat urmează să realizeze prevederile politicilor elaborate de ministru și cabinetul său.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0