Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Centrul orașului Chișinău este blocat

© Sputnik / Miroslav Rotaripoliția
poliția - Sputnik Moldova
Abonare
O porțiune din bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt a fost blocată temporar, este vorba de segmentul dintre străzile Mitropolit Bănulescu-Bodoni și Serghei Lazo.

CHIȘINĂU, 20 iul – Sputnik. Centrul orașului Chișinău este blocat. Potrivit oamenilor legii, circulația pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, în intervalul străzilor M.B-Bodoni și Serghei Lazo, a fost oprită temporar.

Укрепление кордона - Sputnik Moldova
Politică
Protestatarii înconjoară Parlamentul din toate părțile

În acest sector se desfășoară două mitinguri. Unul în susținerea modificării Codului Electoral, iar altul împotriva trecerii la sistemul mixt de vot. 

Transportul a fost redirecționat pe străzile adiacente. 

Parlamentul de la Chișinău a votat în lectură finală trecerea la sistemul mixt de vot a deputaților moldoveni. Proiectul de modificare a Codului Electoral și a Legii despre statutul deputatului în Parlament a fost susținut de 74 de deputați. 

Din 2018, alegerile Parlamentului se vor efectua în baza unui sistem mixt (proporţional şi majoritar) într-o circumscripţie naţională şi în circumscripţii uninominale. În circumscripţia naţională se aleg 50 de deputaţi în baza votului reprezentării proporţionale. În circumscripţiile uninominale se aleg 51 de deputaţi în baza votului majoritar, câte unul de la fiecare circumscripţie.


Fluxul de știri
0