Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Iată când vor avea loc următoarele alegeri parlamentare în Republica Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariВыборы президента 2016 второй тур
Выборы президента 2016 второй тур - Sputnik Moldova
Abonare
Noul proiect de lege cu privire la modificarea Codului Electoral al Republicii Moldova stabilește clar când în țara noastră vor avea loc alegerile parlamentare ordinare

CHIȘINĂU, 19 iul – Sputnik. Alegerile parlamentare ordinare în Republica Moldova vor avea loc în perioada 30 noiembrie 2018 – 28 februarie 2019. 

Proiectul de lege cu privire la modificarea Codului Electoral al Republicii Moldova, publicat miercuri pe site-ul oficial al Parlamentului, prevede că alegerile deputaţilor în Parlament se desfăşoară în cel mult 3 luni de la expirarea mandatului sau de la dizolvarea Parlamentului precedent.

Parlamentul Republicii Moldova de legislatura a XX-a a fost ales prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat la data de 30 noiembrie 2014. Alegerile parlamentare ordinare în Moldova se desfășoară o dată la patru ani.

Музей парламента - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ultima oră! Data X se apropie. Ce se va întâmpla în Parlament la ora 16.00

Potrivit noului proiect de lege, data alegerilor Parlamentului este stabilită prin hotărârea Parlamentului cu cel puţin 60 de zile înainte de ziua alegerilor.

Documentul mai stabilește că, în cazul dizolvării Parlamentului, prin acelaşi decret al preşedintelui Republicii Moldova, se stabileşte data alegerii noului Parlament. Alegerile anticipate vor avea loc peste cel puţin 60 de zile, dar nu mai târziu de 3 luni de la dizolvarea Parlamentului.  

Proiectul de lege cu privire la modificarea Codului Electoral, care se referă la trecerea la sistemul mixt de alegere a Parlamentului, a fost votat de deputați în prima lectură. Miercuri, 19 iulie, Comisia parlamentară Juridică, Numiri și Imunități va da ultimul aviz documentului înainte de a fi votat în lectură finală de Legislativ. 

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

Sputnik Moldova pe Facebook, @sputnikmoldova pe Twitter, Sputnik Moldova pe VK, Sputnik Moldova pe OK, Sputnik Moldova pe GPlus+

Fluxul de știri
0