Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kusturica: „Putin… ridică Rusia din genunchi după guvernarea lui Elțin”

© Sputnik / Асатур ЕсаянцEmir Kusturica
Emir Kusturica - Sputnik Moldova
Abonare
Kusturica l-a numit pe Putin erou pentru proiectul de lege cu privire la interzicerea fabricării în Rusia a produselor modificate genetic și pentru modul în care președintele Rusiei a contribuit la dezvoltarea agriculturii în țară.

CHIȘINĂU, 18 iul — Sputnik. Într-un interviu acordat pentru RT, regizorul sârb Emir Kusturica a declarat că Vladimir Putin a săvârșit un lucru „important pentru întreaga omenire", comunică Sputnik Georgia.

Салон макета автомобиля, разработанного в рамках проекта Кортеж - Sputnik Moldova
Rusia
(VIDEO) A fost testată de Putin: Vezi cum arată noua VIP-limuzină rusească

„Salut acțiunile lui Vladimir Putin care, în maniera sa delicată, ridică Rusia din genunchi după perioada elținistă, pentru ca poporul să fie mândru de istoria sa, iar cel mai important — de cultura sa", a explicat regizorul.

Kusturica a scos în evidență anume proiectul de lege semnat de președintele rus cu privire la interzicerea fabricării în Rusia a produselor modificate genetic. Pentru acest pas și pentru modul în care a contribuit la dezvoltarea agriculturii în țară liderul de la Kremlin a fost numit de către regizorul sârb „erou".

Actorul a comentat și întâlnirea recentă a lui Putin cu Trump. Ca regizor, Kusturica este de părerea că președintele SUA „așa și nu a spus ceea ce trebuia să spună". Aceste negocieri au demonstrat că nu el este cel care ia deciziile, iar aceasta este o problemă a întregii omeniri, a menționat Kusturica.

Regizorul care deține la ora actuală două cetățenii — sârbă și franceză —  nu ar fi împotrivă să fie și cetățean al Rusiei: „Fără îndoială. De ce nu?".

Kusturica a adăugat că se simte în Rusia ca acasă, iar legătura dintre poporul rus și cel sârb o simte îndată ce aterizează pe aeroportul Domodedovo sau Șeremetievo.

Fluxul de știri
0