Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Admiterea 2017: Îndemnul Mitropolitului Vladimir către creștini

© Photo : mitropolia.mdŞedinţă la reşedinţa mitropolitană a MM
Şedinţă la reşedinţa mitropolitană a MM - Sputnik Moldova
Abonare
Cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, credincioșii și pedagogii din diverse domenii sunt îndemnați să-și aprofundeze cunoștințele teologice, aplicând la programe de masterat

CHIȘINĂU, 18 iul — Sputnik. Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, ÎPS Vladimir, îi îndeamnă pe creștinii care doresc să-și aprofundeze cunoștințele teologice, să se înscrie la programele de master oferite de Universitatea de Stat din Moldova, informează portalul de spiritualitate creștină ortodox.md.

Cei interesați, pot depune actele la următoarele facultăți:

Elevi, examene, gimnaziu, școală - Sputnik Moldova
Societate
Admiterea 2017: Ministerul Educației anunță cine vor fi privilegiați

— Studii filologice și spiritualitate creștină, Faculatea de Litere;

— Istoria și cultura religiilor, Facultatea de Istorie și Filozofie.

Facultatea de Litere invită slujitori, preotese și oameni de bună credință pentru a-și continua studiile în domeniul lingvistic cu specializarea spiritualitate creştină. După absolvire aceştia vor obţine titlurile master în ştiinţe umanistice cu posibilitatea de a preda disciplinele Limba şi literatura română şi Religia.

Facultatea de Istorie şi Filosofie propune studii în istoria și cultura religiilor, astfel absolvenții vor putea activa în următoarele domenii: profesor de istorie, profesor de istoria religiilor, profesor de educaţie moral-spirituală, consultant pe probleme de istorie şi istoria religiilor.

Cererile de participare la concursul de admitere vor putea fi depuse în perioada 24 — 31 iulie.

”Este un avantaj şi o oportunitate pentru tinerii teologi, dar şi pentru clerici de a-şi lărgi orizontul de cunoştinţe, de a studia o nouă specialitate, astfel să propovăduiască învăţătura creştină şi prin intermediul altor domenii”, este menționat în anunț.

Anterior, la aceste masterate s-au înscris și persoane care vin din alte domenii precum: sport, economie, jurnalism sau psihologie.

Mai multe despre aflați accesând www.usm.md, sau puteţi telefona la numărul 079481586 (preot Octavian Moșin, coordonator).

 

Fluxul de știri
0