Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

„Comisari europeni", în vizită la Ministerul Educației. Iată scopul vizitei

© Sputnik / Miroslav RotariProtest profesori
Protest profesori - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Educației al Republicii Moldova anunță că luni conducătorii instituției au avut o ședință de lucru cu reprezentanții Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, în cadrul căreia a fost discutată reforma învățământului profesional tehnic din țara noastră

CHIȘINĂU, 17 iul — Sputnik. Discuțiile s-au axat pe „progresele înregistrate de Republica Moldova pe segmentul învățământului profesional tehnic, precum și procesul de evaluare a mersului reformei", informează serviciul de presă al Ministerului Educației într-un comunicat.

Christine Lagarde, directorul FMI - Sputnik Moldova
Suntem în pragul unei catastrofe financiare globale, iată cauza

„Experții au apreciat eforturile depuse în prezent de către Minister în vederea modernizării învățământului profesional tehnic și au menționat că urmează să viziteze, în perioada celor trei săptămâni ale misiunii de evaluare, mai multe instituții implicate în procesul de reformare a acestui sector", scrie sursa oficială.

În cadrul ședinței viceministrul Lilia Pogolșa a mulțumit reprezentanților Delegației Uniunii Europene pentru suportul oferit în promovarea reformei de modernizare a învățământului profesional tehnic și și-a exprimat încrederea în continuitatea acestei cooperări eficiente și pe viitor, se mai spune în comunicat.

Ministerul Educației amintește că reforma învățământului profesional tehnic este susținută financiar de Uniunea Europenă. Suma maximă ce ar urma să fie acordată în acest scop, potrivit acordului cu UE de subvenționare a RM, este de 25 de milioane de euro.

Fluxul de știri
0