Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministerul Sănătății, scandalizat de cazul tragic de la maternitatea din Bălți

CC0 / Pixabay / Pexels / Младенец
Младенец - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerului Sănătății s-a autosesizat în cazul tinerei lăsate să nască singură un bebeluş mort într-un salon al maternității din municipiul Bălți

CHIȘINĂU, 17 iul — Sputnik. Ministerul Sănătății este scandalizat de cazul relatat de o femeie din raionul Fălești, care acuză faptul că a fost lăsată să nască singură într-un salon al maternității din municipiul Bălți. Ministerul Sănătății a inițiat o anchetă internă, imediat ce femeia a reclamat această situație.

Maternitate, naștere - Sputnik Moldova
Societate
Detaliile anchetei în cazul tinerei lăsate să nască singură un bebeluş mort

Potrivit Ministerului Sănătății, echipa medicală care a examinat femeia în ziua spitalizării și au constatat decesul fătului — medicul obstetrician-ginecolog, medicul anesteziolog și moașa, au fost audiați.

Ginecologul a recunoscut că nu a reușit să asiste la extragerea fătului, din cauza nașterii rapide provocată de medicație. Medicul susține că a monitorizat nonstop gravida și că a asistat la procesul de secționare a cordonului și extragere a placentei.

Precizăm că ancheta demarată este în desfășurare. Ministerul Sănătății va sesiza organele de anchetă penală, dacă va constata că echipa medicală nu a acordat gravidei asistența medicală necesară în timpul travaliului și la naștere.

O asemenea atitudine din partea lucrătorilor medicali este inacceptabilă și trebuie sancționată conform legii.

 

 

Fluxul de știri
0