Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Detaliile anchetei în cazul tinerei lăsate să nască singură un bebeluş mort

© Sputnik / Кирилл Брага / Accesați arhiva multimediaMaternitate, naștere
Maternitate, naștere - Sputnik Moldova
Abonare
Deşi avea dureri cumplite şi cerea ajutor, femeia a fost ignorată de medicii de la maternitatea din Bălţi şi lăsată să nască singură bebeluşul mort

CHIŞINĂU, 16 iul — Sputnik. Ministerul Sănătăţii a venit cu o reacţie la acest caz, declarându-se „scandalizat" şi anunţând iniţierea unei anchete.

„Ministerul Sănătății este scandalizat de cazul relatat de o femeie din raionul Fălești, care acuză faptul că a fost lăsată să nască singură într-un salon al maternității din municipiul Bălți", menţionează instituţia într-un comunicat.

Pregnant Woman - Sputnik Moldova
Tânără cu copilul mort în burtă, trimisă de medici cu microbuzul la Chișinău

În cadrul anchetei iniţiate de Minister, a fost audiat echipa medicală care a examinat femeia în ziua spitalizării. Este vorba despre medicul obstetrician-ginecolog, medicul anesteziolog și moașa, care au constatat decesul fătului în urma investigațiilor medicale.

Potrivit instituţiei de resort, ginecologul recunoaște că nu a reușit să asiste la extragerea fătului, din cauza nașterii rapide provocată de medicație. În același timp, medicul susține că a monitorizat nonstop gravida și că a asistat la procesul de secționare a cordonului și extragere a placentei.

Ministerul Sănătății subliniază că, la moment, anchete este în desfăşurare, dar va sesiza organele de anchetă penală în cazul în care va constata că echipa medicală nu a acordat gravidei asistența medicală necesară în timpul travaliului și la naștere.

Cazul revoltător a avut loc pe 24 iunie, la Maternitatea din municipiul Bălți. Tânără de 25 de ani, din satul Călugăr, raionul Fălești, a fost lăsată să nască singură un bebeluș mort, chiar dacă, potrivit acesteia, avea dureri cumplite şi a implorat medicii să o ajute

Fluxul de știri
0