Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cât vor costa apartamentele în 2018 - răspunsul expertului

© Sputnik / Константин Чалабов / Accesați arhiva multimediaȘantier, construcția blocurilor locative
Șantier, construcția blocurilor locative - Sputnik Moldova
Abonare
Agentul imobiliar Aleksandru Oleinic a explicat în studioul Sputnik Moldova tendințele de pe piața imobiliară din Republica Moldova

CHIȘINĂU, 17 iul — Sputnik. Potrivit lui Alexandru Oleinic, la ora actuală nu există nicio premisă pentru a ne aștepta la creșterea prețurilor la imobile în Moldova. Dimpotrivă, în anul 2018 se va menține actuala tendință, iar imobilele se vor ieftini în medie cu circa 5-7 la sută.

casa дом - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Apartamentele din Chișinău s-au ieftinit cu 10 la sută

„Dacă astăzi vorbim despre un preț de 500-550 de euro (metrul pătrat, n.red.), atunci la anul am putea vorbi deja despre un preț de 450-500 de euro. Prețurile vor continua să scadă, deoarece avem o cerere relativ stabilă, care ar putea chiar să se reducă, iar oferta este în creștere", a spus expertul.

El a subliniat că oferta este în creștere datorită a doi factori: extinderea pieței secundare, deoarece acum volumul construcțiilor a atins nivelul maxim din 2008, precum și creșterea numărului de locuințe scoase la vânzare de persoanele care emigrează.

Totodată, Oleinic susține că nu există temeiuri să ne așteptăm la o prăbușire a prețurilor.

„Piața (imobiliară, n.red.) se menține datorită banilor transferați. Avem acea situație, care se autocompensează: pe de o parte urmărim un reflux și scoaterea banilor, iar pe de alta un aflux și susținerea pieței", a rezumat expertul.

Mai multe detalii puteți audia aici, din înregistrarea dialogului cu Alexandru Oleinic în limba rusă.

Fluxul de știri
0