Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Apartamentele din Chișinău s-au ieftinit cu 10 la sută

© Sputnikcasa дом
casa дом - Sputnik Moldova
Abonare
Prețurile apartamentelor din Chișinău au scăzut în prima jumătate a anului cu aproape 10 la sută.

CHIŞINĂU, 24 iul – Sputnik. De la începutul anului, preţurile la apartamente în capitală au scăzut cu până la 10 la sută, sau 1,5 la sută în fiecare lună. Reprezentantul unei agenţii imobiliare, Nicolae Ostaficiuc, a explicat reducerea prețurilor la apartamente prin situația economică instabilă din țară.

Totodată, el spune că “dacă până nu demult concetățenii noștri care muncesc în străinătate erau cei mai activi cumpărători, acum, din contra, ei își vând imobilele la un preț mai scăzut și își procură locuințe în țara în care lucrează”.

“Un alt motiv al scăderii prețurilor la imobile este majorarea tarifelor pentru serviciile comunale”, a declarat pentru Studio „Sputnik-Moldova”, Nicolaie Ostaficiuc.

Un metru pătrat de spațiu locativ în sectorul Ciocana al capitalei costă 616 euro. Topul este completat de sectoarele Buiucani și Botanica, unde metrul pătrat poate fi cumpărat cu 641 de euro și respectiv 671 de euro. Cele mai scumpe apartamente sunt în sectorul Centru, unde prețul ajunge la 750 de euro pentru un metru pătrat.

Fluxul de știri
0