Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Există o explicaţie: De ce au fost înlăturaţi avocaţii lui Chirtoacă

© Sputnik / Miroslav RotariДорин Киртоакэ
Дорин Киртоакэ - Sputnik Moldova
Abonare
Procuratura Generală a venit cu o explicaţie privind înlăturarea din proces a avocaţilor primarului Capitalei, Dorin Chirtoacă, învinuit de comiterea traficului de influenţă

CHIŞINĂU, 15 iul — Sputnik. Instituţia precizează într-un comunicat că ordonanţa privind înlăturarea din proces a apărătorilor învinuitului a fost emisă pentru că respectivii avocaţi ar fi tergiversat intenţionat acţiunile procesuale.

Astfel, „la 29.05.2017 a fost planificată audierea, în calitate de învinuit, a primarului capitalei şi confruntarea cu un alt învinuit, cu care se contrazic în declaraţii. La data şi ora citată avocaţii, fiind citaţi legal, nu s-au prezentat, depunând cereri de amânare a acţiunilor procedurale, fără invocarea unor temeiuri plauzibile de amânare", subliniază Procuratura.

Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Politică
Chirtoacă a început să vorbească: iată ultima lui declarație neașteptată

Situaţia s-a repetat ulterior, când avocaţii au fost citaţi pentru 31.05.2017. La data respectivă s-a prezentat repetat doar învinuitul, iar avocaţii acestuia au depus cereri de amânare a acţiunilor procedurale, invocând nerespectarea termenului de 5 zile pentru citare şi implicarea în alte acţiuni procesuale.

Potrivit procurorilor, acţiunile apărătorilor contravin prevederilor Legii cu privire la avocatură şi sunt în detrimentul intereselor clientului lor, care se află în arest la domiciliu.

Aceştia notează că învinuitul a scris personal pe cererile avocaţilor săi că solicită efectuarea acţiunilor de urmărire penală în termeni cât mai restrânşi şi nu consideră binevenită niciun fel de amânare.

Fluxul de știri
0