Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un nou tren Chișinău – Odesa: mai rapid și mai confortabil

© Sputnik / Miroslav RotariTren Поезд
Tren Поезд - Sputnik Moldova
Abonare
Pe ruta Chișinău – Odesa va fi lansat un tren utilat cu aer condiționat, camere de supraveghere și Wi-Fi. Există propunerea ca, pe viitor, acesta să circule pe ruta: Zatoka – Odesa – Chișinău – București

CHIȘINĂU, 14 iul — Sputnik. Începând din toamna anului 2017, între Chișinău și Odesa va circula un tren modern, dotat cu aer condiționat, camere de supraveghere și Wi-Fi. Acest lucru a devenit posibil datorită acordului dintre președintele administrației regionale de stat Odesa, Maksim Stepanov, și reprezentanții EUBAM (Misiunea Uniunii Europene de Asistență la Frontieră în Moldova și Ucraina).

Pe site-ul administrației regionale Odesa se menționează că garnitura este prevăzută pentru 260 de persoane, iar durata călătoriei va fi de 4 ore 14 minute. Pe viitor este prevăzută reducerea duratei până la 3 ore 30 minute din contul efectuării controlului vamal în timpul deplasării trenului. La momentul actual, trenul Chișinău — Odesa este prevăzut pentru 120 de călători și ajunge la destinație în 4 ore 20 minute.

Молдавский грэс - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Verdictul şocant al ecologilor din Odesa: pericol major pentru Moldova

Stepanov  a menționat că, odată cu lansarea noii curse, vor apare noi perspective și posibilități astfel încât aceasta să devină mai comod pentru turiștii care se deplasează spre destinațiile Zatoka — Odesa — Chișinău — București.

Aceste inovații vor fi convenabile pentru ambele părți. Vara turiștii nu vor face escală în Odesa pentru a ajunge la Zatoka, iar regimul fără vize îi va tenta pe turiști să călătorească în România, a opinat Stepanov.

Dacă autoritățile din Moldova și Ucraina vor semna acordul, noul tren va începe să circule din toamnă. Deocamdată orarul rămâne neschimbat, însă nu este exclus ca ulterior să fie majorat numărul curselor.

Fluxul de știri
0